TSSF BAŞKANI OĞUZ AYDIN, AYVALIK ZİYARETİNDE, SUALTI VE DALIŞ SPORUNUN TANITIMI VURGULADI

Nilgün KAYA

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Oğuz Aydın, Ayvalık’ta yerel yönetim ve dalış merkezi temsilcileri ile görüştü. Aydın, Ayvalık’ta dalış turizminin geliştirilmesi için işbirliği sözü verdi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu başkanı Oğuz Aydın, federasyon yönetim kurulu üyesi Nurer Gündoğdu, Deniz çayırlarını koruma projesi hazırlayan Ayvalık 3 Sea dalış merkezi eğitmeni Koray Gerçe ile birlikte Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Ayvalık’ta yapılacak su altı sporları konusunda görüşler gündeme getirildi. Yaklaşık 3 ay önce göreve gelen Aydın, sualtı sporlarının gelişimi, deniz turizmi, sualtı dalışı, can kurtarma merkezlerinin katkısının artırılması, deniz kültür varlıkları ve deniz eko sistemimizin korunması için pek çok proje hazırlığında olduklarını ifade ederek, Denizel ekosistemi açısından dikkat çekici olan Ayvalık için de önerilerde bulundu.

“SUALTI GÖRÜNTÜLEME YARIŞMASININ BİR ETABI AYVALIK’TA YAPILABİLİR”

Ayvalık’ta dalış turizminin gelişmesi için işbirliği sözü veren Başkan Aydın, Altın Palet sualtı görüntüleme yarışmasının bir etabının ya da yerel de benzer bir yarışmanın Ayvalık’ta yapılmasını istediklerini ifade etti.

Ayvalık’ın dalış noktaları ile sualtı flora ve faunası bakımından zengin olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın,  uluslararası fuarlarda Ayvalık sualtı güzelliklerini  ön plana çıkartmak için federasyon olarak üstlerine düşen görevi yerine getireceklerini dile getirdi. Doğa ve deniz sporlarının kentte çok önemsendiğini belirten Ayvalık belediye başkanı Mesut Ergin,  Ayvalık’ta hizmet veren 4 dalış teknesi olduğunu, yılda binlerce sualtı sevdalısının sırf dalış için Ayvalık’a geldiğini,  özellikle kırmızı mercanların dalış sporcularının çok ilgisini çektiğini, doğa turizmi için dalış sporunun çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ile iş birliği içinde olmak istediklerini söyleyen Ergin, sualtı görüntüleme yarışmasına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ELE ALINDI

Ziyaret sonrası Ayvalık ve Küçükkuyu’da bulunan dalış okulları,  cankurtaran merkezleri milli sporcu ve antrenörlerin katılımıyla Nejat Uygur Sahnesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Katılımcılar bölgenin sorunlarına yönelik  çözüm önerilerini sundu. Ayvalık’ta dalış turizminin daha verimli geçmesi, sezonun uzatılması için yapılması gerekenler, antik batıkların ve dalışa yasak bölgelerin açılması için kamu kurum ve kuruluşları ile federasyonun koordinasyonu, yapılması planlanan etkinlikler, sergiler, sualtı görüntüleme şampiyonası hakkında görüşüldü.