2 YIL ARADAN SONRA İLK YUNAN KAFİLESİ AYVALIK’A GELDİ

Nilgün KAYA

Ticari nakliye haricinde Mart 2020’den bu yana kapalı olan Yunanistan-Türkiye Ege deniz sınırı açıldı. Ayvalık- Midilli arası sefer yapan feribotlar, iki yıl aradan sonra Ege’nin karşı yakasından ilk misafirleri 14 Nisan Perşembe günü Ayvalık’a getirdi. Ilk Yunan kafilesinin gelişi kentte heyecan yarattı.

Pandemi nedeniyle başlatılan yaşanan Doğu Akdeniz krizinin etkisiyle hava ve kara sınırlarını açsa da deniz sınırını açmayan Yunanistan, denizi sınırında uyguladığı seyahat yasağına 7 Şubat tarihinde son vermişti. Kruvaziyer ve ticari turistik gemiler ile özel gezi teknelerine ilişkin düzenlemeler yapılarak deniz sınırının açılmasının ardından Ayvalık’ta da hazırlıklara başlanmış ve Ayvalık-Midilli arasında deniz seferi için tarih 14 Nisan olarak belirlenmişti. Kente iki yıl aradan sonra karşı yakadan ilk misafirlerini getirecek olan katamaranlar 12 Nisan günü geminin kontrollerini yaptırmak ve yolcularını almak üzere Midilli’ye gitti.

14 Nisan Perşembe günü dönüş yapan katamaranlar, aralarında 12 Türk’ün de bulunduğu 154 yolcuyu Ayvalık’a getirdi. Yunan kafile Ayvalık Deniz Hudut Kapısında çiçeklerle karşılandı.