ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ, 14.AYVALIK KÜLTÜR SANAT GÜNLERİNİN KONUĞU OLDU

Nilgün KAYA 

14.Ayvalık Kültür Sanat Günleri kapsamında Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği konseri, ilçeye gelen şehit ve gazi ailelerini ağırladı. Konseri beğeniyle dinleyen aileler, zaman zaman alkışlarla koro ve saz ekibine eşlik etti.

Şef Eyüp İşler yönetimindeki konser, 7 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de başladı. Konseri, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve belediye başkan yardımcısı Gökay Bacan ile birlikte yurdun farklı illerinden Ayvalık’a gelen ve TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi’nde konaklayan şehit ve gazi aileleri de dinledi.

“ATATÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ YURTTA SULH DÜNYADA SULH İLKESİNİ UYGULAMAMIZ LAZIM”

Konser öncesi yaptığı konuşmada şehit ve gazi ailelerini, 14.Ayvalık Kültür Sanat Günleri etkinliklerinde görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “ Kültür Sanat günlerimize şeref verdiniz. Güzel bir gece geçireceğiz. Bizim örf ve adetlerimizi Ayvalık’ta yaşatılıyor. Dün akşam Türk Sanat Müziği konserimiz vardı bu akşam Türk Halk Müziği konseri var ama asıl önemlisi kahramanlarımızı onların aile ve çocuklarını ağılamaktan mutluyuz. Sizi burada ağırlamak bizim için özel. Bu akşam bizi burada buluşturduğu için garnizon komutanımıza teşekkür ediyorum. Sizin kahramanlıklarınızı anlatmak mümkün değil bizim için çok özel insanlarsınız. Biz bu topraklarda var olduysak, Anadolu’yu kendimize yurt yaptıysak şehit ve gazilerimiz sayesinde olmuştur. İnşallah ülkemizde barışı, huzuru bulacağı, herkesin birbirinin elini tutarak kenetleneceği günleri görürüz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta sulh dünyada sulh’ ülkesini ülkemizde uygulamamız lazım.” dedi.  Şehit ve gazi aileleri, konserde koro ve saz ekibinin yorumladığı ‘Bir of çeksem Şu Köyceğiz yolları, Mısırı kuruttun mu, Evlerinin önü Mersin, dostum dostum’ gibi şarkılara alkışlarla eşlik etti.