MACARON’DA ÇAY İÇTİ, ATO LABORATUVARINDA ZEYTİNYAĞI TATTI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta ilk kez geniş katılımlı istişare toplantısı düzenleyen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, toplantı sonrası Macaronda çay içti, Ayvalık Ticaret Odası Laboratuvarında Ayvalık zeytinyağı tadımı yaptı.

Cunda Uygulama Otelinde, kent sorunları, çözüm önerileri, talepler ve planlanan çalışmalar hakkında merkezi, yerel yönetim, kamu kurum müdürleri ve muhtarlarla görüş alış verişinde bulunan Balıkesir Valisi Hasan Yaman, toplantının ardından Cumhuriyet Meydanı ve sahil kesiminde vatandaşlar ve esnafla sohbet etti.

Macaronda bir mola veren Vali Şıldak ‘a, Hayrettin Paşa mahalle muhtarı Recai Bayar ile Kemalpaşa Mahalle Muhtarı İbrahim Bülbün eşlik etti. Macarondaki esnaflarla sohbet eden Vali Şıldak, çay molasının ardından  Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuvarını ziyaret etti.

Kaymakam Hasan Yaman’ın yanı sıra Tarım, Milli Eğitim, Emniyet İl ve İlçe Müdürleri ile  İl ve İlçe jandarma komutanlarının eşlik ettiği ziyarette, Vali Şıldak’ı ATO Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, ATO Laboratuvar Başkanı Ali Uçar, Panel lideri Uzman Tadımcı Yeşim Bayraktar ve Yardımcısı Yk Üyesi Uzman Tadımcılar Cafer Çaylan ve Burcu Efe karşıladı.

ATO LAB Başkanı Ali Uçar,  Ayvalık Zeytinyağı Coğrafi İşareti ve ATOLAB hakkında tanıtımda bulunduktan sonra, ATOLAB uzman tadımcıları ile birlikte duyusal analiz etkinliği gerçekleştirildi. Yağ tadımı yapıldı. Panel lideri Uzman Tadımcı Yeşim Bayraktar ve Yardımcısı Yk Üyesi Uzman Tadımcı Cafer Çaylan Akreditasyon ve Uluslararası standartlara göre değerlendirmenin nasıl yapıldığı ve Ayvalık Zeytinyağının duyusal özellikleri hakkında detaylı bilgi verdiler.

Vali Şıldak, zeytinyağı kusurları hakkında detaylı sorular sordu. Ayvalık Zeytinyağının ayırıcı ve ününe katkı sağlayan özelliklerini tadarak tespit etti. ATOLAB ın yapmış olduğu zeytinyağı çalışmasını inceledi ve tanıtıma ve sektöre güzel bir örnek olduğunu söyledi.

 

Vali Şıldak, Ayvalık ziyareti sırasında Şehit Sedat Vardar’ın ailesini Ali Çetinkaya Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Cunda Adasında yapımı devam eden hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Şıldak, Mutluköy’de vatandaşlarla görüştü.