DENİZ ZAFERİNİN 107. YILDÖNÜMÜ TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Nilgün KAYA

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümü Ayvalık’ta da törenle kutlandı. Şehitlik Anıtında çelenk sunumu ve Ayvalık- Altınova Şehitlik ziyareti ile  devam eden Deniz Zaferi kutlamasında, Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemi ve anlamının genç nesle anlatılmasının bir vefa borcu olduğu vurgulandı.

Ayvalık Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Ayvalık’ta, Cuma sabahı saat 09.00’da Ayvalık Şehitlik anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Garnizon Komutan vekili 19. Motorlu Piyade Tugayı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Özsoy, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, Sahil Güvenlik Komutanı SG YZB Alper Alemisoğlu, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, belediye meclis üyeleri, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, şehit aileleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve meslek odası temsilcilerinin hazır bulunduğu törenler saygı duruşu, istiklal marşı ve çelenk sunma merasimiyle sonlandırıldı.

Ayvalık şehitlik anıtında düzenlenen törenin ardından Kaymakam Hasan Yaman ve beraberindeki heyet  Ayvalık ve Altınova şehitliklerini ziyaret etti.