“ADALET VE DEMOKRASİ İÇİN TAM ZAMANIDIR”

Fotoğraf: Suat Şerifeken

Nilgün KAYA

Hukuk Profesörü, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından Prof. Dr. Muammer Aksoy, katledilişinin 30.yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesince anıldı.

24 Ocak 1993’te araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur Mumcu’yu katleden hainlerin 31 Ocak 1990’da  iş başında olduğu ve Atatürkçü ulusalcı demokrat ve devrimci Prof. Dr. Muammer Aksoy’u şehit ettiğini belirten ADD Ayvalık Şubesi tarafından yapılan açıklamada, ‘Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuralı henüz 7 ay olmuştu. Çalışmaları çabaları belli ki karanlıktan beslenen güç odaklarını ürkütmüştü, yok edilmesi gerekiyordu. Aksoy’un katledilmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Önemli bir toplumsal önder bedenen ortadan kaldırılmıştı. Muammer Aksoy cinayeti 1980 sonrası aydın katliamlarının ilk halkasıydı. Cinayeti aydınlatılabilseydi, sonraki aydın katliamları yaşanmayacaktı.  Siyasiler yine üzüntülerini ilettiler. Cinayeti aydınlatma sözü verdiler. Fakat sonuç değişmedi. Bizce malum olan hainler, açığa çıkartılmadı’ denildi.

24-31 Ocak’ın Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kabul edildiği belirtilen açıklamada, ‘Karanlık odaklar, hain planlarını uygularken geride milyonlarca Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu’nun yetiştiğini tahmin edemediler. Karanlıktan ve kandan beslenen bu odaklar, yanlış hesap yaptılar. Yok ettikleri bedeni varlıklarıydı düşünceleri mücadelemizde yaşıyor. Ocak ayı toplumsal hafızamızı yoklama zamanıdır. Ocak ayı, acıları bal eyleyerek, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye ve her ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır. Tüm yurtsever kurum ve kuruluşları yurttaşlarımızı Atatürkçü Düşünce çatısı altında güç birliği yapmaya, karanlık güç odaklarına karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. Adalet ve demokrasi için mücadelenin tam zamanıdır’ denildi.