AYVALIK-MİDİLLİ FERİBOT SEFERLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Nilgün KAYA

Mart 2020’den bu yana durdurulan Ayvalık-Midilli Feribot Seferleri 13 Nisan tarihinde yeniden başlayacak.

Ticari nakliye haricinde Mart 2020’den bu yana durdurulan Yunanistan-Türkiye Ege deniz seferlerinin başlatılacağı, Yunanistan’a girişlere ilişkin güncel protokolde, sağlık uygulamaları ile birlikte önceki ay açıklanmış ancak özel gezi tekneleri ve ticari turistik gemilerin Yunan limanlarına azami 49 yolcu ile giriş yapması şartı tartışmalara neden olmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Jalem Tur işletmecisi Eşref Jale, Ayvalık-Midilli arasındaki en son seferi 5 Mart 2020′ de yaptıklarını belirterek, “2 yıl aradan sonra 13 Nisan 2022′ de yeniden seferlere başlıyoruz. 14 Nisan günü de Midilli’ den Ayvalık’a döneceğiz. 49 yolcu sınırlaması kaldırıldı. Seferlerin yeniden başlaması sevindirici. Talepler oldukça fazla” dedi.

Söz konusu deniz turizmi araçları ile seyahat edenler, ülke vatandaşlıklarına ve aşılı olup olmadıklarına veya Covid-19 geçirip geçirmediklerine bakılmaksızın, Yunanistan’a girişlerinden 72 saat önce yapılan PCR testini veya varışlarından 24 saat önce yapılan hızlı testi gösterecekler. Kayıtlı hükümleri ihlal edenlere yetkili Liman Müdürlüğünce 5000 Avro idari para cezası uygulanabileceği ifade ediliyor.

Yunanistan Kavala, Midilli, Sakız Adası, Vathi ve Pythagoreio, Samos, Myrina, Limni, Simi, Skala, Patmos, Meis’in yanı sıra Kos ve Rodos limanlarına girişlere izin verildi.