ÇÖPLÜĞÜN ALTIN ÇOCUKLARININ GÖNÜLLÜ KORUYUCULARI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın da kronik sorunlarından biri olan sokakta yaşayan köpeklerin bakımı ve sahipledirilmesi amacıyla 2021 yılı başında ‘Çöplüğün Altın Çocukları’ adlı grubu kuran gönüllüler, kaderine terk edilen canlar için çalışmaya devam ediyor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sokakta yaşayan köpekler, Ayvalık’ın çözüm bekleyen sorunlarından biri. Kimi yazlıkçının terk ettiği, çevre belediyelerden kamyonla getirilip bırakıldığı konuşulan köpeklerin yaşam mücadelesi verdiği noktalardan biri de, Altınova Mahallesinin eski çöp deponi alanı.

Bu alanda yaklaşık 100 köpek yaşam mücadelesi veriyor. ‘Çöplüğün altın çocukları’ dedikleri ve çok sayıda yavrunun da bulunduğu canları kurtarmak üzere 2021 yılı başında harekete geçen bir grup vatandaş, alan koşullarının iyileştirilmesi, kısırlaştırma, beslenme ve sahiplenme konusunda maddi, manevi çaba harcarken Ayvalık’ta yaşayanların da desteğini bekliyor. Yıllardır köpeklerin beslenmesi için büyük uğraş veren Mahmure Meralin, bu uzun soluklu bakımı sürdürdüğünü ancak bölgedeki köpek sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan ekip, alan koşullarının iyileştirilmesi, beslemeye devam edilirken kısırlaştırmaya hız verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, köpeklerin sahiplendirilmesi için uğraş veriyor.

KENDİ İMKANLARIYLA KULÜBE, SULUK VE GÖLGELİKLER YAPTILAR

Açlık, susuzluk, hastalık ve soğukla baş ederek hayatta kalmaya çalışan, aralarında çok sayıda yavrunun olduğu köpekler için harekete geçen Umut Şen ve Aylin Gençel, Raşit Caner Kol, Erdinç Evren, Meltem Dağdelen ve Sinan Çalğın’ın da aralarında bulunduğu gönüllülerle, 6 ay içinde 20’ye yakın kulübe, 20’ye yakın beton suluk, 2 gölgelik yaptı.

Topluluğu oluşturma amaçlarını, çöplükte yaşam mücadelesi veren köpeklerin koşullarının iyileştirilmesi, alanın çöplerden temizlenerek köpeklerin sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürecekleri bir alan oluşturulması olarak ifade eden ve bu çalışmalarını kendi imkanları ile yakın çevrelerinin verdiği destekle sürdüren ekip, Çalışmalara devam edeceğiz. Istediğimiz şey, insanların burayı bilmesi, yardım etmesi ve belediyenin ödeneği arttırarak kısırlaştırma çalışmalarını hızlandırması” dedi.