VEDA EDEN KAYMAKAM GÖRGÜLÜARSLAN’DAN AYVALIK’A MESAJ; “İŞİN SIRRI BİRLİK OLMAK YOKSA BÜYÜK MİRASIMIZI KAYBEDERİZ”

Nilgün KAYA

İzmir’in Konak ilçesine tayin edilen Kaymakam Gökhan Görgülüarslan için Ayvalık Paşa Limanında veda yemeği düzenlendi.

İzmir’in Konak ilçesine tayini çıkan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, kent yönetici ve temsilcileriyle, Çamlık, Paşa Limanı Restoranında onuruna düzenlenen veda yemeğinde bir araya geldi. 

Yemeğe,  Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın yanı sıra  Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Ertan Tutar, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan,  İlçe Sağlık Müdürü Kevser Uyan, Ayvalık Belediyesi meclis üyeleri, kurum amirleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek oda başkanları, gaziler ve gazeteciler katıldı.

Yemeği düzenleyen ve katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Bu konuşma bir gün olacaktı. Geldiğim günden beri birçok arkadaşımın vedasında bir gün bizimkisi ne zaman olacak acaba diye düşünüyordum. Burada 4 yıl görev yaptım. Güzel hatıralarla aranızdan ayrılıyorum. Bu kenti ve sizleri gerçekten çok sevdik biz. Bu tür konuşmaları yapamıyorum. Meslek hayatımda çok veda ettim ama bunun psikolojisi çok başka. Çok keyifli anlar yaşadım, çok güzel geçirdim burada. 4 yılın sonunda çok güzel hatıralarla ayrılıyorum. Bana, eşime ve çocuğuma gösterdiğiniz özene, ilgiye ve desteğe canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu kentte Cumhuriyet’e giden yolda büyük bedeller ödemiş kişilerin çocuklarına, torunlarına hizmet etmiş olmak benim için büyük bir onurdur. Meslek hayatımda bunu hiç unutmayacağım. Sizler güzel insanlarsınız. Ben yöneticiliğimde esasın ve işin sırrının birlik olduğuna inananlardanım. Birliğimizin, kardeşliğimizin daim olması için hep bir ortam hazırlamaya çalışırım. Bu şehirde de bunu hazırladım. Bu şehir herşeyin en güzeline layık. Hepimizin vatandaşı olmaktan büyük onur duyduğu bu büyük devletin, bu büyük milletin kurulması için çok büyük fedakarlıklar yapmışsınız. Ecdadımız, atalarımız yapmış. Yaptıklarıyla fedakarlıklarıyla her birimiz iftihar ediyoruz. Onları yattıkları yerde kemiklerini sızlatmak istemiyorsak, onları onurlandırmak istiyorsak biz bir olmalıyız. Ufak tefek ayrışmalarımızı, ufak tefek farklılıklarımızı öne çıkararak birbirimizi kırmamalıyız. Yoksa o büyük mirasımızı kaybederiz. Ben görev yaptığım sürece, ben sadakati ülkesine olanlardanım. Sadakati ecdadının yaptıklarına, onlara vefa gösterilmesi gerektiğine inananlardanım. Bu çerçevede Cumhuriyete, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ten başka kimseye sadakat göstermedim, göstermeyeceğim. Sizlerde bir hakkım varsa tek isteğim; birliğinizi, beraberliğinizi bozmayın. Sizin bir olmanızı canı gönülden isteyenlerdenim çünkü bu güzellik, bu şehir zarar görsün istemiyorum. İzmir’de bir kardeşiniz var bilmenizi isterim. Evladınız mı dersiniz, kardeşiniz mi, Kaymakamımız mı dersiniz, nasıl görürsünüz bilemiyorum ama orada sizi seven biri olacak. Kapımız her zaman sizlere açık. Göstermiş olduğunuz ilgiye bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Sizleri çok sevdik, hakkınızı helal edin. Her birinize hoşçakalın diyorum” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de, birçok kaymakam arasında Gökhan Görgülüarslan’ın farklı olduğuna işaret ederek, Ayvalık halkının bu dostluğu devam ettireceğine inandığını söyledi.

Kaymakam Görgülüarslan’a, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Muhtarlar Derneği adına muhtarlar Necdet Uğral ve Safiye Ayla Erdil, Gazi ve Şehit Aileleri Başkanı Mehmet Kıranoğlu, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca Kent Konseyi başkanı Halil Coşkun, plaket, hediye ve çiçek takdim ettiler.