“23 NİSAN; DEMOKRASİ, MİLLİ İRADE VE MİLLET EGEMENLİĞİNİN SEMBOLÜDÜR”

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 15 Eylül Orta Okulu tarafından düzenlenen törenle Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Törende, ilçe genelindeki yarışmalarda derece alan öğrencilere plaket verildi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının gölgesinde kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.00’ da başlayan törene, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Pers. Albay Ertan Tutar, Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, Ayvalık Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Dinç, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Güneş Eliş, Kuzey Ege Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Sadun Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın yanı sıra siyasi parti, STK ve meslek odaları temsilcileri, Ayvalık Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı ve az sayıda vatandaş katıldı.

ATA’NIN ANITI ÇİÇEK BAHÇESİNE BENZEDİ

Vatandaşların Atatürk anıtına çiçeklerini sunması ile başlayan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çelenk sunumu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, 23 Nisan’ın demokrasinin, milli irade ve millet egemenliğinin önemli bir sembolü olduğunu söyledi. Güner Bahadır, “Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğimizin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101.yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan günü; demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine güveninin de bir işaretidir. “dedi. Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, konuşmasının son bölümünde: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101.yıldönümünde, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 23 Nisan 1920’de açılan meclisimizin ilk Başkanı, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını da hürmetle ve rahmetle yad ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.” dedi. Tören, ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında başarılı öğrencilere protokolün plaketlerini vermesi ile son buldu.

Fotoğraflar: Yüksel Kalkan