“AYVALIK DENİZ HUDUT KAPISINDA KONTROLLÜ GEÇİŞ BAŞLATILMALI”

Nilgün KAYA

DEVA Partisi Ayvalık ilçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ayvalık Deniz Hudut Kapısında gerekli önlemlerin alınıp kontrollü geçişin başlatılması istendi.

Fotoğraf: Arşiv

DEVA Partisi Ayvalık ilçe başkanı Salih Oral Övüç yaptığı yazılı açıklamada, “Pandemi nedeniyle vaka sayılarının tavan yaptığı bugünlerde ,salgın şartları gereği “14 + 14 Günlük Tam Kapanmayı” beklediğimiz bugünlerde,Tam Kapanmayla birlikte Hükümet Kanadından tüm vatandaşlarına maddi destek beklediğimiz bugünlerde alabildiğimiz tek şey saatli sokağa çıkış , kamu ve özel kurumların saatli çalışma mecburiyeti ve kısmi kapanma olmuştur. Biliyoruz ki 1 Yılı geride bıraktığımız bu süreçteHükümet ; Vatandaşına , Esnafına KARŞILIKSIZ maddi destek veremeyecektir. Bu süreç içerisinde bölgemizde ikamet eden,vergisini ödeyen,istihdam sağlayan;

Ayvalık Esnaf Odası’na 2700

Ayvalık Ticaret Odası’na 1240

Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası’na 400

Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası’na 350

Kayıtlı Üye Esnaf ve Tacirimizin ısrarla açılmayan Ayvalık Hudut Kapısı’ndan zararı 35 Milyon T.L.’sına ulaşmıştır. Ayvalık Belediye Başkanı Sayın Mesut Ergin’in Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda da belirttiği üzere Belediyemizin kaybı 5 Milyon T.L.’sını geçmiştir. Pandemi nedeniyle yaşadığımız bu zorlu süreçte Vergisini ödeyen Esnaf ve Tüccarımızın Ayvalık – Midilli arasında açılmayan Hudut Kapısı nedeniyle ; alınabilecek önlemlerle kontrollü geçişin sağlanabileceği ve TÜKENME noktasına gelen ticari hayatın yeniden tesis edilebileceği kanaatindeyiz. Hamaset üzerine kurulu Dış Siyaset’ten vazgeçilerek komşularımızla Türkiye Cumhuriyeti ‘ne yakışır ilişkiler geliştirmeniz temennisiyle kamuoyuna duyurulur.’ dedi.