AYVALIK ATASINI 87. KEZ KARŞILADI

Nilgün KAYA

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 87. yıldönümü törenle kutlandı. Atatürk’ün ilçeye giriş yaptığı güzergâhta yapılan yürüyüş sonrası  Cumhuriyet Meydanındaki törende, Ayvalık’ın Ata’yı 87 yıl önce ağırlama onurunun ilk gün ki heyecanı ile yaşandığı vurgulandı.

Program Karayolları 29. Şube Şefliği bahçesinde başladı. Pandemi tedbirleri nedeniyle Kaymakam Gökhan Görgülüarslan yönetiminde ilçe protokolünün katılımıyla sınıflandırılan kortej, Şube Şefliğinin önünden Atatürk’ün Ayvalık’a giriş yaptığı güzergâhı takip ederek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yaptı.

AYVALIKLILAR KORTEJİ ALKIŞLARLA KARŞILADI

Ayvalıklılar, bayraklar ve Atatürk resimleri ile donattığı evler ve sokaklarda, korteji alkışlarla karşıladı. Çok sayıda Ayvalıklı pencerelerinde veya kapı önlerinde bekleyerek geçit törenini izledi.

Palabahçe’ye dev Türk Bayrağı asılırken bazı vatandaşlar, Atatürk’ün resimlerini tuttu. Kortej, Atatürk’ün geldiği yolu izleyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

AYVALIK’IN BAYRAMI

Cumhuriyet Meydanında Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından demokratik kitle örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, ellerindeki çiçekleri Atatürk’ün anıtına bıraktı. 87 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün ilçeye gelişinin Ayvalık’ı şereflendirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Atatürk’ü görebilmenin, bir ulusu diriltmiş lidere yakın olabilmenin büyük coşkusu bütün Ayvalık’ta hissedilmiştir.” dedi. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle tören sona erdi.