AYVALIK’TA ÇARŞI İÇİ GİRİŞ ÇIKIŞLARINA YİNE SINIRLAMA GETİRİLDİ

Nilgün KAYA

Koronavirüs vakalarının yoğunluğu nedeniyle Akçapınar kırsal Mahallesi önceki gün karantina altına alınan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Nisan ayında uygulanan çarşı merkezine giriş çıkış sınırlaması yeniden başlatıldı.

Ayvalık Kaymakamlığı, Balıkesir İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan ‘Gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara girebilecek /aynı anda bulunabilecek kişi sayısının metrekare ve alan büyüklüğü göz önünde bulundurularak) belirlenmesine, buna ilişkin gerekli fiziki tedbirler ile diğer önlemlerin alınması’ yönündeki kararını Cumhuriyet Meydanı ve çarşı bölgesine giriş çıkışlara sınırlama getirerek uygulamaya başladı.

İlçenin ana arteri olan Atatürk Caddesi üzerinde merkez otobüs durakları ile Eski Kız Meslek Lisesi karşısındaki Kızbahçesi önünde güvenlik güçleri tarafından durdurulan araçların girişine izin verilmedi. Alış verişin yoğun olduğu Talatpaşa Caddesi’nde kısıtlama uygulandı. Caddeye giriş noktalarına demir bariyerler konularak giriş çıkış kısıtlaması uygulandı. Ana Arter ve Talatpaşa Caddesi’nde yaya sayısının 1100 ‘ü aşması durumunda gerekli uyarılarla bölgelerin boşaltılacağı bildirildi. Sabah saatlerinde başlayan kontrol ve kısıtlama saat 16.00’ya kadar devam etti.