MADRA ÇAYI ÇEVRESİNDE YANGIN

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi, Madra çayı çevresinde yangın meydana geldi. Yangın yaklaşık 2 km’lik alanda etkili oldu.

Madra Çayı çevresindeki sazlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 13.00’te başlayan yangına, Balıkesir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğinin Altınova Müfrezesi 1 araç ve 3 personelle ilk müdahaleyi yaptı.

Rüzgar nedeniyle büyüyen yangın söndürme çalışmalarına, Sarımsaklı Müfreze 1 araç 3 personel, Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği de 1 araç 2 personelle destek verdi. Sazlık alanda rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, İtfaiye personelinin yoğun çabasıyla, 2.5 saat içinde yerleşim yerine sıçramadan söndürüldü. Yangının çıkış nedeni olarak, çöplerin de olduğu sazlık alana sigara izmariti atılmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Madra Çayının Altınova’da denize döküldüpü yer, çoğunlukla inşaat atıklarının oluşturduğu çöplerin tehdidi altında. Çay kenarında, tarım alanlarının hemen dibinde inşaat molozları, plastik ve diğer atıklardan oluşan çöp yığınları, hem çevre hem de görüntü kirliliği yaratıyor. Çöplerin arasında çok sayıda köpekte yaşam mücadelesi veriyor.