CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 97. YILDÖNÜMÜNE HEM KARADA HEM DENİZDE KUTLAMA

Nilgün KAYA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlama programı Ayvalık’ta Atatürk anıtına çelenk sunumu ve tebrigat töreninin yanı sıra denizde öğrenci korosu tarafından seslendirilen marşlarla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni, 28 Ekim Çarşamba günü 13.00’te gerçekleştirildi. Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Erhan Tutar, Belediye Başkanı Mesut Ergin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumu sonrası vatandaşlar anıtı çiçek bahçesine dönüştürdü. Törenin ikinci bölümü ise 29 Ekim Perşembe sabahı 09.30’da gerçekleştirildi.

CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARINI PEKİŞTİRMEK İÇİN İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ HUSUS, CUMHURİYETİMİZİN TEMEL İLKELERİNİN MUHAFAZASIDIR”

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Cumhuriyetimizin 97. yılını büyük bir onur, kıvanç ve coşkuyla kutladığımız bugünde her birinizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım. Büyük Türk Milleti, varlığına kastedenlere karşı verdiği kurtuluş savaşını büyük fedakarlık ve kahramanlıklarla, büyük Ata’sının önderliğinde kazanmış, ulusal bağımsızlığını elde etmiş ve Cumhuriyet gibi büyük bir değerle buluşmuştur. Büyük Ata, yurttaşlarının özgürlüğü ve milletin kendi geleceğini yine kendisinin tayin etmesi gibi bu büyük kazanımları aziz milletimize armağan etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk ulusunun yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir’ sözü, milletimiz için Cumhuriyet’in anlam ve önemini ortaya koymuştur. Milletimiz onun içindir ki 97 yıllık geçmişinde kendisine uygun olan bu rejim sayesinde büyük kazanımlar elde etmiştir. Cumhuriyet kazanımlarını pekiştirmek için ihtiyaç duyduğumuz husus, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinin muhafazasıdır. O nedenle her birimiz Anayasamızın değişmez hükümleriyle belirlenmiş olan Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini bir bütün olarak savunmalı ve onları daha da kökleştirmeliyiz” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamanın yanı sıra Türk bayraklarıyla donatılan gezi teknesinde Ayvalık Sebahat- Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri konser verdi. Marşları yorumlayan öğrenciler büyük beğeni topladı. Sahildeki vatandaşlar marşlara alkışlarla eşlik etti. Bayraklarla donatılan tekneler, Ayvalık sahilinde güzel görüntüler oluşturdu.