BALIKESİR VALİSİ ŞILDAK, AYVALIK’TA DENETİMLERE KATILDI

Nilgün KAYA
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık ilçesine yaptığı ziyarette, Covid-19 önlemleri kapsamında denetimlere katıldı.
Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, ilçe Garnizon komutanı Albay Ertan Tutar, Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra emniyet, jandarma, zabıta ve sağlık ekiplerinin de yer aldığı denetim, Cumhuriyet Meydanında başladı.
Fotoğraf: Mehmet Dinç

Lokanta, restoran, kafeterya gibi İşletmeleri gezerek işletme sahipleri ve vatandaşların kurallara uyup uymadığını yerinde denetleyen Vali Şıldak ve beraberindeki heyet, güncel kuralları hatırlatarak salgının yayılmasına hep birlikte engel olunabileceğine dikkat çekti. Vali Şıldak yaptığı açıklamada, “Sağlıklı bir hayat için ve korona virüsü önlemek adına çok sayıda denetimimiz oldu.7/24 esasına göre denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bugünün özelliği İç İşleri Bakanlığımızın ülkemiz genelinde eş zamanlı denetim yapıyor olması.  Vatandaşlarımın kurallara genel olarak duyarlı davrandığını, maske ve mesafeye hassasiyet gösterdiğini gördük. Teşekkür ediyoruz. Ancak düzenli olarak kuralları hatırlatmak gerekli. Çünkü hastalığı azaltmak tedbirlere uymakla mümkün” dedi.

Gezi tekneleri ile şehir içi toplu taşıma araçlarında da denetime katılan Vali Hasan Şıldak, Cunda Uygulama Oteli’ nde daire amirleri ile tanışıp bilgi aldı.