9/8’LİK RESİMLERE AT ARABALI TANITIM

Fotoğraf:Kadri KAYA

Nilgün KAYA

Ressamlık yaşamı, yaklaşık 41 yıldır yaşadığı At Arabacıları Meydanı’nda geçen Arif Buz, 12 Ağustos’ta açılacak ‘9/8’lik Resimler’ adlı sergisinin tanıtımını, at arabası ile galeriye taşıdığı resimleri Ayvalık sokaklarında dolaştırarak yaptı. İlginç tanıtım da en az resimler kadar beğeni ve ilgi topladı.

At Arabacılar Meydanı’ndan Perşembe günü sokaklarda kurulan semt pazarına kadar Ayvalık’ın özelliklerini, at arabalarından at üzerinde sünnet çocuklarının dolaştırılmasına kadar kimi yiten kimi hala uygulanan geleneksel motiflerine kent kültürünü kendine has üslubu ile tuvallere taşıyan Ressam Arif Buz, ‘9/8’lik resimler’ adlı resim sergisinin tanıtımını, at arabasına yerleştirdiği resimlerini Ayvalık sokaklarında dolaştırarak yaptı.

Fotoğraf:Kadri KAYA

Beşiktaş Belediyesi Plastik Sanatlar Koordinatörlüğü de yapan Selçuk Kaltalıoğlu ve sanatçı arkadaşlarının önerisi ile resimlerini galeriye, geleneksel at arabası ile taşıyan Ressam Arif Buz, Ayvalık’ın sembol mekanlarından Şeytan’ın Kahvesine uğrayan at arabası ile serginin açılacağı duyurusunu yaptı. Buz, “Arkadaşlarımın tavsiyesi ile bu şekilde tanıtım yapalım dediler. Ben de onların isteklerine uydum. At arabacılar Meydanı’nda oluşan resimleri at arabası ile sergi salonuna taşıdık.” dedi.

Fotoğraf:Kadri KAYA

41 YILDIR GÖZLEMLEDİĞİ KİTLE VE MESLEK GRUPLARINI TUVALLERE YANSITTI

Ayvalık Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 12-26 Ağustos tarihleri arasında gezilebilecek sergisine Sanatçı arkadaşlarının önerisi ile ‘9/8’lik resimler’ adını verdiğini belirten Arif Buz, “Herkes bir fikir attı ortaya, en uygun olan onların müzik ritmine uygun 9/8’lik ismini uygun bulduk. Bu sergi 2 yıllık bir çalışma. Burada anlatmak istediğim Ayvalık’taki roman vatandaşların yaşam şekli ve mesleklerini öne çıkarmak istedim. 41 yıldır gözlemlediğim kitle. Bütün meslekler; ayakkabı boyacısı, hamallar, müzisyenler. 30 civarında çalışma oldu. 2 adedi 110’a 85, 23 adedi 85’e 60, 5 adedi ise 1 metreye 2 metre çalışma oldu. Benim uzun zamandır tasarladığım, bu toplumun insanlarını, emekçileri çok merak ettiğim için öne çıkardım. Bu 3’ncü kişisel sergim ama karma sergilerim fazla. Bundan sonraki planlarım konsept çalışmalar üzerine olacak. Daha önceki iki çalışmamda Ayvalık’ın sokakları ve Ayvalık’taki yabani bitkileri çalışmıştım. Şimdi bu Ayvalık’ta yaşayan insanları olduğundan benim için daha önemli. Figürlere daha çok yöneldim ” dedi.

Fotoğraf:Kadri KAYA

Arif Buz, başta At Arabacılar Meydanı olmak üzere kentin farklı noktalarındaki yaşamı çizgisel figüratif tarzı ile anlatıyor. Günlük yaşam içindeki olaylardan yola çıkıp değişik malzemeler kullanarak yaptığı resimleri ile Ayvalık’ın gerçek yüzünü yansıtıyor.