AYVALIK VE TÜRKİYE’DE KORONA GÜNLÜĞÜ

17 Nisan Cuma- Korona salgınını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında iki günlük sokağa çıkma yasağının devam edeceği açıklandı. 17 Nisan Cuma gecesi saat 00.00- 19 Nisan Pazar gecesi saat 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi yetkililer tarafından, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken sosyal mesafe kuralı ile maske takma zorunluluğuna uymaları yönünde uyarılar yapıldı.

İç İşleri Bakanlığı hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak aralarında Balıkesir’in de bulunduğu 31 ilde bugün saat 15.00-00.00 arasında polis ve jandarmanın uygulama yapacağını duyurdu. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre Ayvalık’ta da yoğun alış veriş yapılan yerler, akaryakıt istasyonları ve duraklarda sosyal mesafe kuralı ve maske zorunluğu denetlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; ‘Tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunanların sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağı’ belirtilirken 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 

Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Kurulu’nca alına karar gereği Altınova’da semt pazarının iki gün (Çarşamba-Cuma) kurulmasına karar verildi.