YENİ YIL SATRANÇ TURNUVASI SONUÇLANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Satranç Spor Kulübü ile TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen yeni yıl satranç turnuvası sona erdi.

Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Ayvalık Belediyesi’nin katkı verdiği turnuva Ayvalık Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı. 97 lisanslı sporcunun katıldığı turnuva 8 Yaş altı, 12 Yaş Altı, 14 Yaş Altı ve 18 Yaş Altı olmak üzere dört ayrı kategoride gerçekleştirildi.

İsviçre sistemiyle oynanan turnuvayı, Başhakem Metin Ahmet Erhan, İl Hakemi Nahil Filiz,  İl Hakemi Ahmet Aksal, Aday Hakem Acar Aktosun ve Aday Hakem Adem Seçkin Doğan’dan oluşan hakem heyeti yönetti.

Turnuva sonunda yapılan ödül töreninde, dereceye giren sporcuların kupa ve madalyaları, turnuva hakemleri ve kulüp yönetimi tarafından verildi. Ayvalık Satranç Kulübü olarak turnuvaları gelenekselleştirdiklerini, Balıkesir merkez ve komşu ilçelerin yanı sıra İzmir, Manisa, Çanakkale ve Muğla illerinden katılım sağlanmasına mutlu olduklarını belirten kulüp başkanı Nahil Filiz derece yapan sporcuları kutlayarak, katılan tüm sporculara, velilere ve antrenör öğretmenlere teşekkür etti.

TURNUVA SONUÇLARI;

8 YAŞ ALTI:

  1. Kıvanç Kabaağaç
  2. Tuna Karakuş
  3. Doruk Uzuner
  4. Demir Yılmaz
  5. Ege Uyar

En İyi Kız Sporcu: Ceylin Behice Demiral

12 YAŞ ALTI

  1. Nazım Efe Maraşlı
  2. Kerem Saray
  3. Batin Okur
  4. Alper Batuhan Aksoy
  5. Celil Demiral

En İyi Kız Sporcu: Beyza Yamaç

14 YAŞ ALTI:

  1. Arda Turhan
  2. Aysu Yalınkılıç
  3. Ah met Emre İbiş
  4. Can Küçük
  5. Can Akbulut

En İyi Kız Sporcu: Aysu Yalınkılıç

GENÇLER:

  1. Orkun Efe Alumert
  2. Ahmet Halil Çakıcı
  3. Birkan Döndü

Ayrıca satranç sporuna teşvik etmek amacıyla 8 yaş altı Kategoride turnuvaya katılan tüm sporculara anı madalyası verildi.