Vatan Partisi’nden hükümete uyarı

Nilgün KAYA

ABD’nin, Rusya yaptırımlarına uymayan Türk iş insanlarına gönderdiği tehdit mektubunu protesto eden Vatan Partisi’nin tepkisi sürüyor. Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’yi borca batıran sisteme teslim olan hükümete uyarı yapıldı.
Abdullaziz Şenel başkanlığında çalışmalarına devam eden Vatan Partisi Ayvalık İlçe örgütü, ilçe başkanlığı binası önünde,  ABD’li bakanın TÜSİAD’a gönderdiği ve  Rusya ile ticaretimize ambargo isteyen mektubunu protesto etti.
“Maliye Bakanı Yine Rus Uçağını Düşürdü, İş bir kez daha Varan Partisi’ne düştü.”
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in açıklamalarını Ayvalık ‘ta kamuoyu ile paylaşan Abdullaziz Şenel, “Maliye Bakanı Sayın Nebati’nin, ABD’nin Türkiye hükümeti ve iş dünyasına yönelttiği tehditler konusunda yaptığı açıklama, hükümetin hayat pahalılığı ve ekonomik sorunlar karşısında çaresiz durumda olduğunu gösteriyor
Sayın Bakan ABD’nin komşumuz ve dostumuz Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara selam durmaktadır. Hükümet, ABD’den gelen bir mektup karşısında bile dik duramıyor. Sayın Bakan, açıklamasında Atlantik Sistemi içerisinde çırpınmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’yi borca batıran sisteme teslim konumundadır.
Soru açıktır: Bu hükümet ile mi bağımsız ekonomi programı uygulanacak
Türkiye’nin bu yaptırımları altın fırsata dönüştürerek ekonomisini dar boğazdan çıkarabileceğini belirten Vatan Partisi, hükümete önerilerini sıraladı. Atlantik sisteminin Türkiye’ye vereceği mazotu yok, doğal gazı yok. Batı’nın kendisi derin enerji krizi içerisinde ama Türkiye’nin komşuları olan Rusya’nın, İran’ın ve Irak’ın mazotu da var, doğalgazı da var. ABD’nin Rusya ve İran yaptırımlarına boyun eğen Ak Parti hükümeti, patlıcan, biber ve domates fiyatlarının yükselişi konusunda acizdir. Enflasyonu indirme vaadleri masaldır.
ABD’nin denetiminde üretim devriminin olamayacağını belirten Vatan Partisi, Rusya ve İran’a karşı uygulanan ambargoları tanımadığını bir kez daha ilan etti. “Sayın Maliye Bakanı Nebati, yine Rus uçağını düşürdü. İş bir kez daha Vatan Partisi’ne düştü” denilen açıklamada hükümetin atması gereken stratejik adımlar sıralandı.
ABD Denetiminde Üretim Programı Uygulanamaz ABD denetiminde üretim devrimi olmaz. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği ” yatırım, istihdam, üretim, ihracat” programı ancak ve ancak bağımsız bir hükümetle hayata geçirilir. Sayın Maliye Bakanı Nebati, yine Rus uçağını düşürdü. İş bir kez daha Vatan Partisi’ne düştü. Rusya, Çin ve İran’a yaptırımları tanımıyoruz.
Açıklamada, Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı üreticilerin milli de hükümetine dikkat çekildi. Başı dik üreten Türkiye için Vatan Partisi’nde birleşme çağrısı yapıldı:
– Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı üreticilerin milli hükümeti, bağımsız ekonomi politikasıyla Rusya’dan ve İran’dan ucuz enerji alır. Traktörün deposuna ucuz mazotu doldurur. Sanayiye ucuz doğalgaz ve enerjiyi sağlar. Tır şoförüne ve taksiciye ucuz mazot verir. Turizm merkezlerine komşularımızdan milyonlarca turist gelir. Çin’den büyük yatırım sermayesi gelir. Türkiye bir üretim üssüne dönüşür. Türkiye üretim devrimini başarır ve halkımız refaha ulaşır. Bu program bir seçenek değil, mecburiyettir. Vatan Partisi hükümet görevlerine hazırdır ve milletimizden başı dik üreten Türkiye için hükümet görevi talep ediyoruz.” Dedi.