CHP AYVALIK, KADIN KOLLARI BAŞKANINI SEÇTİ

Nilgün KAYA

CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları 14. Olağan Kongresi, 22 Şubat Cumartesi günü Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde, Ayşe Keklikçi CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları başkanı oldu.

910 üyesi olan CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları, yeni yönetimini belirlemek üzere sandık başına gitti. Türkan Saylan Eğitim Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Şener, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, CHP Ayvalık Kadın Kolları üyeleri ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan kongrede divan başkanlığına Seyhan Bodur seçildi. Gündem ve seçimin blok listeyle yapılması oylanarak kabul edildi.

CHP eski Kadın Kolları Başkanı Şahsidem Çıkrıkçı, çalışma dönemlerinde verdikleri hizmetler hakkında bilgi aktardı. Faaliyet raporunun da oylanarak kabul edildiği kongrede konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Yeni seçilen bir başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz adına ilk yaptığımız seçim olan bu kadın kolları seçimi, inşallah Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar yolunun ilk adımı olur. Ülkemizin Atatürk ve ilkelerinden uzaklaştığı bugünlerde siz Kadınlarımızın siyasette önemli bir yeri vardır. Her karış toprağı atalarımızın kanıyla sulanmış, hepimizin de anası olan vatanımız kimlerin elinde ne hale getiriliyor. Cennet vatanımızın içinde bulunduğu bu karanlık ortam, toplumun her kesiminde ciddi bir duyarlılık ve uyanış gerektiriyor. En büyük duyarlılığın ise kadınlara ve annelere düştüğüne inanıyorum. Artık demokrasi mücadelesinde bu karanlık zihniyetin en çok mağdur ettiği kesim olan kadınların daha kararlı bir şekilde mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, toplumumuzun ve çocuklarının geleceği için kaygı duyan tüm kadınlarımızı CHP saflarında siyasete davet ediyorum.  Şunu unutmamalıyız ki; partimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile beraber kadınlara erkeklerle eşit siyasal hakları Dünyada ilk sıralarda vererek Cumhuriyet devrimini taçlandırmıştır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi her kademede cinsiyet kotasını %33 seviyesine çıkartan ve uygulayan tek partidir. İnanıyorum ki bu %33 ilerleyen dönemlerde %50 seviyesine gelecektir. Bu konuda bizde ilçe örgütü olarak her platformda gereken desteği vereceğimize söz veriyoruz. Siyasette kadının olduğu yerde her zaman bir seviye, her zaman bir sakinlik vardır. Bu nedenle İlçe Başkanı olarak kadınlarımıza çok önem veriyorum. Özellikle seçim için yapılan çalışmalarda kadınlarımızın giremediği ev ve mahalle yoktur. Kadınlarımızın siyasetteki aktif başarıları asla küçümsenecek bir olay değildir. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz kongre ile Yola çıkan yeni arkadaşlarımızla beraber Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak için çalışmalarımızı yapacağız. Kimseyi ayrıştırmadan, bütünleştirici bir yapıyla ve herkesi kucaklayarak, üslubumuzu da koruyarak sahada yer alacağız. Bugün kongresini gerçekleştirdiğimiz kadın kollarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Seçilecek olan yeni kadın kolları yönetim kuruluna da başarılar diliyor; her zaman yanlarında olduğumu bir defa daha huzurunuzda dile getirmek istiyorum.” Dedi.  27. Dönem Balıkesir CHP Milletvekili Dr. Neşe Zengin, liyakatın önemine dikkat çektiği konuşmasında, “Birlik olmak zorundayız. Cesur olmak zorundayız. Ciddi anlamda örgütlenmek zorundayız” dedi.

Ayşe Keklikçi,  hizmet için talip oldukları görevi, yarını planlayarak en iyi şekilde yapma gayreti içinde olacaklarını saha çalışması ve aktif üye sayısını arttırma yönünde hareket edeceklerini söyledi. Ayşe Keklikçi’nin listesinde; Benay Atılgan, Şule Bağdatlı, Mesude Bağkazan, Ayşe Baltalı Nihal Buladanlı, Aynur Güney, Fatma İnce, Tülin Şen, Behiye Anıl Tok, Alev Tuna asil üye olarak, Müfide Küçükoğlu, Sanem Ekmekçi Canan Kaplan, Nimet Gözüyaşlı, Özlem Baltalı, Hülya Yıldırım, Seval Dal, Devlet Sungun Esra Yıldız Özgü ve Melek Kandemir yedek üye olarak yer aldı.

İl delegeleri; Behiye Anıl Tok, Benay Atılgan, Şule Bağdatlı, Mesude Bağkazan, Ayşe Baltalı, Nihal Buladanlı, Nurten Büyükel, Şahsine Çıkıkçı, Fatma Çobanoğlu, Hatice Dede, Sanem Ekmekçi, Fatoş Ekmekçi, Fatoş Erseyrek, Aynur Güney, Meral Gürer, Fatma İnce, Melek Kandemir, Türkan Karabulut, Ayşe Keklikçi, Meral Keskin, Elçin Kılıç, Müfide Küçükoğlu, Şengül Pehlivan, Zekiye Sarıoğlu, Devlet Sungun, Tülin Şen, Havva Taylan,  Alev Tuna, Hülya Yıldırım, Yüksel Yücel olarak belirlendi.