AYVALIK VE BALIKESİR’DE İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Nilgün KAYA

AKP’nin itirazı üzerine İstanbul’da 39 ilçede geçersiz oyların sayımı yapılırken Ayvalık ve Balıkesir’de de sandık sonuçlarına itiraz edildi. İl Seçim Kuruluna yapılan itirazların kabul edilmediği öğrenildi.

Ayvalık’ta seçimin ardından CHP, İYİ Parti ve DP, İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuş ancak ‘Sandık görevlilerinin zamanında itirazda bulunmaması’ gerekçe gösterilerek itirazlar reddedilmişti. Alınan bilgiye göre; İlçe Seçim kurulunda itirazı reddedilen CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı, itirazını il seçim kuruluna taşıdı. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, 6 sandıkta geçersiz oy bulunmadığı için geri kalan 175 sandık için itirazda bulunduklarını belirtti.  İl seçim kurulunun ise itirazı reddettiği öğrenildi. CHP’nin 13 Nisan’a kadar YSK’ya itirazda bulunabileceği, itiraz olmadığı takdirde 13 Nisan beklenmeden mazbatanın verileceği bildirildi.

31 Mart yerel seçiminde 17 bin 657 seçmenin oyunu alarak resmi olmayan sonuçlara göre Ayvalık’ın yeni belediye başkanı olan Mesut Ergin, itirazlar nedeniyle henüz mazbatasını alıp görevine başlayamadı. Ergin, konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden, “Değerli Ayvalık Halkına; Seçim sonrası geçiş sürecinde belediye hizmetlerinde aksamalar yaşandığı bilgisi ulaşmıştır. Ancak seçim sonuçlarına mevcut yönetim tarafından yapılan itiraz nedeniyle göreve başlayamadığımız için, bizden kaynaklanmayan bu aksamalar nedeniyle biz de en az sizin kadar üzgünüz” şeklinde açıklama yaptı.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sandık sonuçlarına itiraz eden İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ülkemiz adeta eyaletlere bölünmüş gibi. İstanbul ve Ankara’da geçerli olan kanunların Balıkesir’ de geçerli olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Balıkesir’de oy farkının 9.913 olduğu bir seçimde 31.813 geçersiz oyun yeniden sayılması yönündeki talebimiz jet hızıyla bir kez daha redde edilmiştir. Balıkesir halkına reva görülen bu adaletsizlikler ile sonuna kadar mücadele edeceğimizi ifade etmek isterim.

Adaletsizliğin, adalet ile yıkılması adına itirazlarımızı Yüksek Seçim Kuruluna taşıyacağız. Bu süreçte bizlerle birlikte günlerdir Adliye binalarında nöbet tutan başta Kuvay-ı Milliye şehrinin asil evlatları olmak üzere Millet İttifakının İl ve İlçe Başkanlıklarına, yönetim kurulu üyelerine, gençlerimize, kadınlarımıza ve seçimin sonuçlarını vicdanına kabul ettiremeyen Cumhur İttifakının değerli seçmenlerine teşekkürlerimi sunarım” demişti.