‘SEVGİ STANTLARI’ KURDULAR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İktisadi İşletmesi, tasarım ürünler ve el işlerinin satışa sunulduğu ‘Sevgililer Günü’ hediye pazarı düzenledi.

2018’in son günlerinde, yılbaşı için düzenlenen hediyelik eşya pazarının üçüncüsü, Sevgililer Günü’ne özel olarak ÇYDD Fahamet- Ali Kemal Sabuncugil Eğitim Evinde 11 Şubat günü açıldı. Takılar, rengarenk oyuncaklar, yastıklar, örmeler, seramik eşyalar gibi çeşitli el emeği ürünlerin satışa sunulduğu Pazar, Sevgililer gününe özgün hediye arayanlar için alternatif oluşturdu. Aşk şarkıları dinleyerek gezilebilecek pazarda reçel ve ekmek gibi yiyecekler de satışa sunuluyor. Pazarın 14 Şubat tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi.

“SEVGİ STANTLARI KURDUK”

ÇYDD Ayvalık Şubesi Başkan yardımcısı ve ÇYDD İktisadi İşletme sorumlusu Suat Şerifeken, “14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ÇYDD İktisadi İşletmesi  olarak  Eğitim Evi’nde üç gün süreli ( 12-13-14 Şubat )  bir hediye pazarı açtık. Sevgililer günü, yılbaşı veya önemli günlerde biz el emeklerinin değerlendirilmesi açısından hanımların ürettiklerini satmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Burada stant kiralıyorlar. O stantta sattıkları her şey kendilerinin. Biz sadece kira bedeli alıyoruz. O da sonunda Çağdaş yaşamın esas gayesi olan çocukların eğitimine harcanan bir kara dönüşüyor. Ayvalıklıları buraya daimi bekliyoruz çünkü el emeklerinin değerlendirilmesi kadar çok özel olan her yerde bulunmayan ürünler sergileniyor. Her sergi bir başkasından daha yeni, daha güzel ürünlerle oluyor. Bunu devam ettirmek niyetindeyiz” dedi.

Stant açanlar arasında yer alan Özgen Çakar, “Ben sanat bebekler keçe bebekler yapıyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin düzenlediği pazara bu ikinci katılımım. Güzel geçiyor ama hava durumu nedeniyle katılım biraz az. Bekliyoruz herkesi” dedi.

“HEM UCUZ HEM KALİTELİ HEM DE EL EMEĞİ”

Derneğe ziyarete geldiği sırada pazarı görüp gezdiğini belirten Ayvalık Kültür Sanat Derneği Başkanı Yaşar Akçay “Çok güzel bir pazar, çok güzel ürünler var. Bütün Ayvalık halkına sesleniyorum. Bu pazarı mutlaka ziyaret etsinler. Hem ucuz hem kaliteli ve el emeği ürünler sunuluyor. Katkımız olsun, halkımız mutlaka uğrasın. Sevgililer özellikle” dedi.