AYVALIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RAHMİ GENÇER’DEN, BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer CHP Genel Merkezi tarafından oy birliği ile aday gösterilmesinin ardından CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Miting havasında geçen teşekkür ziyaretine, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve CHP’den aday adayı olan Ziya Eryavuz da katıldı. CHP İlçe Hüseyin Şalmanlı, ilçe yönetimi, CHP İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, partililer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı ziyaret, 29 Ocak Salı günü saat 11.00’de gerçekleşti.

Başkan Gençer, ziyarete eşi Yasemin Gençer,  Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte meşaleler altından geçerek, sokağı dolduran kalabalığın alkışları eşliğinde, parti binasına geldi. Katılımcılarla tek tek selamlaşan Başkan Gençer, partililerin ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

“HEPİMİZ, TEK ADAY ÜZERİNDEN SONUNA KADAR GİDECEĞİZ, MART’IN SONUNDA BAHARI GÖRECEĞİZ”

MYK’dan çıkan listede Ayvalık adayı olarak gösterilen Rahmi Gençer’in, parti meclisinden de vize aldığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Uzun bir aday adaylığı sürecinden sonra adayımızı belirledik. Hepimizin akıllarında bir adayı vardı ancak adayımız artık belli oldu. Hepimiz tek aday üzerinden sonuna kadar gideceğiz ve Mart’ın sonunda baharı göreceğiz” dedi.

“PARTİMİZ, RAHMİ GENÇER BAŞKANIMIZLA BİR DÖNEM DAHA YÜRÜMEYE KARAR VERDİ”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Partimiz bir süreci daha geride bıraktı. Bizim partimizde özgürlük vardır demokrasi vardır. Bizim partimizde biat yoktur. Bizim partimizde seçim öncesi partililerimiz özgüvenleri kendi kararlarıyla aday adayı olur, aday olur,  yarışırlar ve o yarış bittiğinde bir yumruk olmasını bilirler. Bir yumruk olmanın günü bugündür. Bu yolda dört tane canımızı, ciğerimizi, Ayvalık’ın dört yiğit evladını kutluyorum. Ziya Eryavuz aramızda yüreğini ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum. Mesut Ergin arkadaşımız şehir dışında ama en kısa zamanda sizlerle omuz omuza kola olup, Ayvalık’ta CHP bayrağının dalgalanması için gereğini yapacaktır. Asım Sürer arkadaşımız partimize emeği oldu, İlçe Başkanlığı ve Altınova’da belediye başkanlığı yaptı. Onu da huzurlarınızda kutluyor, teşekkür ediyorum. Herkes biliyordu ki bu yarışın sonunda içlerinden biri aday olacak. İşte o gün, bugün arkadaşlar. Parti Genel merkezi ölçtü biçti tarttı bir karar verdi. Rahmi Gençer başkanımızla bir dönem daha yürümeye karar verdi. Bizler Ayvalık’a, Ayvalık’ın tarihine, siyasi kimliğine, kültürüne hepimiz borçluyuz. O borcu ödeme bugün o borcun ödeneceği yer de CHP altı oklu bayrağın altıdır. Bunu da unutmayacağız. Her şey Ayvalık için olacak ve bizler 31 Mart’ta Ayvalık’a yakışır bir sonuçla, alacağımız rekor oyla yeniden Ayvalık’ı alacağız” dedi.

“BİRBİRİMİZE DESTEK OLACAK, UZLAŞI KÜLTÜRÜMÜZÜ CANLANDIRACAĞIZ”

Ayvalık’ta güneşin sanki farklı doğduğunu, bu coşku ve heyecanın geleceğe dair bir kat daha umutlandırdığını söyleyen CHP İl başkanı Serkan Sarı, “Parti içerisinde bir yarış verildi. Dört aday adayı arkadaşımız vardı. Bu mücadeleye gönül ve emek verdiler. İnançlarını umutlarını ve emeklerini koydular ve bugün bu mücadele Rahmi Başkanımızla devam edecek. Biz arzu ediyoruz ve biliyoruz ki Cumhuriyet sevdalıları, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin izlerinden giden siz Ayvalıklılar ve bu mücadelede emek veren bütün aday adayı arkadaşlarımız Rahmi Başkanımıza kenetlenecek ve birlikte daha ileriye gidebilmek, bu bayrağı daha yukarıda taşıyabilmek için mücadele edecektir. Bu inanç ve ruhla birbirimize sarılarak omuz omuza bu mücadeleyi vereceğiz. Bugün artık şehrimizin her köşesinde ittifak ruhunu canlandırıyoruz. İyi Parti bizim ittifak ortağımızdır. Ayvalık’ta da, Dursunbey’de de, Avşa Adası’nda da, Marmara Adasında da. Dört bir köşesinde demokrasinin bir gereği olarak birbirimize destek olacak, uzlaşı kültürümüzü canlandıracağız. Bugün nasıl aday adaylarımız nasıl birbirine sarılarak mücadele edecek se biz de, ‘demokrasi mücadelesinde, hak hukuk adalet mücadelesinde ben de varım’ diyen bütün arkadaşlarımızla bir bütün olarak ayrışmadan mücadele edeceğiz. Büyükşehirde adayımız İsmail Ok’tur. Hep birlikte büyükşehir adayımıza ilçe adaylarımıza destek olacağız. İlk kurşun Ayvalık’ta atıldı. Bunun onuruna gururuna yakışır şekilde, Kuvayi Milliye ruhuyla birbirimize destek olacağız. Gün emek günü gün mücadele günü. Gün vatandaşlarımızın umutsuzluklarına umut olma günü. Bu günde birlikte olmak bizim için büyük ve onur bir gururdur. Eminim ki önümüzdeki günlerde Ayvalık’ın sokakları, Cumhuriyet sevdalıları sizler tarafından dolup taşacak.  Eminim sizler, yılmadan usanmadan 31 Mart akşamına kadar sandıkların başından ayrılmadan emek vereceksiniz. Belediye Başkan adayımız ve Belediye Başkanımız Rahmi Gençer’e çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Onu yürekten kutluyorum. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler ve bundan sonra kazandıracağı hizmetler için teşekkür ediyorum. Ne diyoruz; Mart’ın sonu bahar” dedi.

“AYRIŞMA DEĞİL BİRLEŞME LİSANINI KULLANMAMIZ LAZIM”

Birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Bu günlerde ayrışma değil birleşme lisanını kullanmamız lazım. Türkiye’nin yaşadığı bu süreçte, ne yöne gittiği belli olmayan bu belirsizlikte hep beraber Atatürk, Cumhuriyet sevdalıları, çağdaşlar, demokrasiye, insan hakkına, emekçinin hakkına inanlar olarak el ele tutuşmak zorundayız. Bu aday adaylığı sürecinde üç aday adayımıza da teşekkür ediyorum. Hep beraber Ayvalık’ı daha aydınlık, daha güzel günlere götürmek, daha kuvvetli bir şekilde Cumhuriyet’in sesini çıkarmaya el ele olmaya tekrar davet ediyorum. Biliyorum ki onların da kalbi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi ve Türkiye’nin ilk partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Halkımız biraz daha büyüdü. Uzlaştığımız Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi yolunda İyi parti ile ittifak yaptık. Bugünden itibaren artık CHP ve İYİ Parti aynı yolda. Türkiye’yi tekrardan kurucu değerlerin yoluna sokmak için beraber olacak. Bu yeter mi, yetmez. Ak Parti’ye, MHP’ye oy veren kardeşlerimize de sesleneceğiz. Çünkü biliyorum ki onların da gönlünde Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Türkiye’nin bu gittiği yolun yol olmadığını onlarda biliyorlardır. Onları ötekileştirmeden kucaklayıp sahip çıkacağız ve CHP’nin altı ok ilkeleri arasına onları da çağıracağız. Biz kimseye ‘Sen bizdensin, sen değilsin’ demeyeceğiz.  Türbanlılar da bizim kardeşimiz. Onlar da bu ülkenin insanları. Onlara da anlatacağız yaptıkları yanlışın Türkiye’yi nereye sürüklediğini, Türkiye’nin Orta doğu toplumlarının içinde olduğu bataklığa ittiğini bir kere daha anlatacağız.  Çağdaşlıktan çıktığımızı ve gideceğimiz yolun tekrardan altı ok yolu olduğunu göstereceğiz.  Bu ekonomik sıkıntılar, bugün yaşananlar, bütün değerleri satılmış Cumhuriyet’i tekrardan hep beraber ayağa kaldıracağız.”

“MAAŞLARINI 3 AY GECİKTİRDİM AMA ÖDEDİM, BİR İŞÇİYİ BİLE İŞTEN ÇIKARMADIM”

“Ayvalık’ta meclis üyelerimle ve personelimle beraber 5 yıldır çok ciddi bir çalışma yaptık. Tabii ki hatalarımız, eksikliklerimiz oldu. Ulaşamadığımız, imkânsızlıklar içerisinde yapamadıklarımız oldu. İlk defa büyükşehir yasasını bize direttiler. Büyükşehir belediyesi de biz de göreve geldiğimizde ne yapacağımızı bilmiyorduk. Çünkü kanun o kadar garip o kadar kararsız yazılmış ki, hangi yetkinin kimde olduğu bilinmeyen bir 4 yılı geçirdik. Bütün imkânsızlıklara rağmen elimizden geleni Ayvalık’a kazandırmak istedik. En zorlandığım olaylardan bir tanesi,  750 emekçi ve memurun maaşını nasıl öderim diye çok zaman harcadım. Ben geldiğimden beri bir emekçiyi işten çıkarmadım. Çünkü onların Ayvalık’ta yaşaması, bu kurumun altında yaşaması gerekiyordu. Maaşlarını 3 ay geciktirdim ama ödedim. Bir tanesini işten çıkarmadım. Haklarınızı helal edin arkadaşlar. Onlardan aldığım güçle, partimden ve Ayvalık halkında sporculardan gençlerden ve yaşlılardan aldığım güçle bu yoldan hiç vazgeçmedim. Kulaklarımı tıkadım. Doğru olan imkansızlıklar içinde yapmaya çalıştım. Kavgacı olmadım. Bana yazılan yazılara, söylenen laflara cevap vermekle uğraşmadım. Ayvalık’ı yönetmeye uğraştım. Bir kez daha Ayvalık’ı yönetmeye talibim. Ayvalık’ı da Ayvalık’ta yaşayanlar yönetir. Yani bizler ve bize gönül verenler. Gençlere, yaşlılara yönelik projeler yaptım, sanatçıyla beraber çalıştım. Halkımızın hep içinde oldum. Bana hep şu payeyi yakıştırmaya çalıştılar; “Rahmi Gençer halktan uzak. Doğru mu arkadaşlar? Ben her gün yollardayım. Her gün insanlarla iletişim kurmak için çalışıyorum. Söz veriyorum, ikinci dönemimde siz bana izin verirseniz, beni sandıkta CHP bayrağı altında tekrar belediye başkanı yaparsanız sizinle daha fazla olacağım”.

“BİTİRMEM GEREKEN PROJELER VAR”

“Bitirmem gereken projeler var. OSB’yi yoluna koydum. 35 fabrikanın bacası 2 sene içerisinde tütecek Altınova’da. Kırlangıç Sosyal Tesisleri ve bundan sonra yapacağım projeler. Ayvalık’ın ana yollarını Ekim ayında teslim etti büyükşehir belediyesi. Dediler ki ‘Biz 5 senede yapamadık beceremedik’ bir meclis kararı aldılar. Cumhuriyet Meydanı’nı, Ayvalık’ın içinden geçen Edremit’e çıkan ana arter yolunu meclis kararı ile geri verdiler. Sarımsaklı ana arterleri bize geri verdiler. Ben başta, Almayın ben yaparım’ dedim. Aldılar. Seçime 3 ay kala ‘Alın bu yollar sizin olsun’ dediler. Söyleyin bunları herkese, bilsinler. Ama ben seçime kadar bu yolları da yapacağım inşallah. 5 senede yapamadıklarını yapacağım” dedi.

“BİZ SEVGİ,  DOSTLUK VERECEĞİZ, ZEYTİN FİDANI UZATACAĞIZ İNSANLARA”

“Dilimizi yumuşatacağız. Hakaret, insan onurunu kıracak laf etmeyeceğiz. Gün, o sivri dili o nefret dilini yok etme günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi ve demokrasi böyle bir şeydir.  Karşı geldiğin insanla konuşur ikna etmeye çalışırsın, onunla beraber olmadığını gösterirsin hem de öyle kapılar arkasında değil yiğitçe suratına söylersin ama sivri dil, insanlara hakaret eden, zedeleyen lafları bizler söylemeyeceğiz. Türkiye’nin buna ihtiyacı yok.  Baştaki böyle yaptıkça toplum nefret kusmaya çalışıyor. Biz sevgi vereceğiz, dostluk vereceğiz, zeytin fidanı uzatacağız insanlara. Biz böyle bir toplumuz, böyle bir insanız. Bu coğrafyada yaşayan herkes, bu ülkenin bayrağı altında birdir, eşittir. Onun için Mustafa Kemal Atatürk ne demiştir; Ne mutlu Türküm demiştir.

Yeni projelerime hazırlandım. Dersime çok iyi çalıştım. Çok şey de yaptım, onların üzerine daha çok şey yapacağız. Ayvalık’ta ki rahatsızlıkların hepsini biliyorum. Kimseye de düşman değilim kindar değilim.  Nasıl bugüne kadar herkese kapımı açtıysam hangi partiden olursa olsun benimle çalışan ama benimle beraber olmayan veya partimden olmayanlara herkese eşit davranmaya çalıştım. Belediye başkanı şehrin emin kişisidir. Ben,  herkesin güvendiği, emin olduğu, dürüst insan olarak yaşadım hayatım boyunca ve belediye başkanlığı dönemimde ne ranta, ne paraya ne haksız bir kazanca ne baktım ne de baktırdım arkadaşlar. Ayvalık’ın tabiatını ellettirmemek için savaştım yanımdakilerle birlikte, sokaktaki köpekler, kediler için doğasının her köşesi için. Ayvalık’ın bu güzel unsurlarını, insancıl unsurlarını, hoşgörüsünü yansıtan bir belediye başkanı olmaya çalıştım. Yani sizlerin hislerini yaşatan bir belediye başkanı oldum. İkinci dönemimde de sizin izninizle daha da sevecen daha güler yüzlü ama işlerinizi daha iyi takip eden bir belediye başkanı olmaya söz veriyorum. Ant içiyorum”

“YANIMDAN AYRILMAYAN TÜM ARKADAŞLARIMA, KARDEŞLERİME VE YOLDAŞLARIMA BİR KERE DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Aday adaylarından Ziya Eryavuz’a katıldığı için teşekkür eden Başkan Gençer, “Şunu da unutmadım; en zor günlerimde, benimle en çok uğraştıkları günlerde, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykelini satmışım gibi ya da söylenen bir yalan ya da iftirada benim yanımdan ayrılmayan tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime ve yoldaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu güveni bütün Ayvalık’a yaymaya çalışıyorum. Tabii başta, evimde o lafları duyup bana söylemeyen değerli eşim, Sevgili Yasemin’e de çok teşekkür ediyorum. Duygusu olmayan insan, insanlıktan nasibini almamıştır. Ben duygulu bir insanım. Duyguları ile hayatını yöneten kalbi ve zekâmın götürdüğü yerlere götürmeye çalışan insanım.  Elimden geldiği kadar yanımdaki insanlara duygumu belirtmeye çalışırım. Bazen zorlanıyorum,  başka kimliğe geçmek zorunda kalıyorum belediye başkanlığında. Sinirleniyorum, kendime bazen hâkim olamıyorum. Kalbini kırdığım arkadaşlarım varsa onlardan da özür diliyorum. Ziya Eryavuz kardeşime, Mesut Ergin ve Asım Sürer kardeşime de teşekkür ederim. Bugüne kadar Ayvalık’ta belediye başkanlığı yapmış CHP’li belediyelerin hiçbirinin kalbini kıracak şekilde değil onlara sahip çıkarak belediye başkanlığı yaptım.  Hiçbir zaman onların yaptıklarını küçük görmeden onlara bir şey söylemeden belediye başkanlığına devam edeceğim.  Onların da Ayvalık’a ve CHP’ye yaptıkları hizmetler unutulmaz. Onları da alkışlamanızı istiyorum. Sloganım sevgi. Bu sloganım değişmedi. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Sizi utandırmayacağıma yemin ediyorum” dedi.  Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kırmızı karanfiller dağıttı.