ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ İLE BAŞARI ÖDÜLÜ

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesinin ilçe çocuklarının ve gençlerinin sosyal gelişimlerini güçlendirmek için hayata geçirdiği ücretsiz müzik, sanat ve spor eğitim programı olan Zeytin Çekirdeklerine, ‘Yerel Yönetim Ödülü’ verildi. Proje ile 1800 çocuğa ulaşıldığını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ödülünü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldı.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından bu yıl 2’ncisi verilen, CHP’li belediyelerin projelerinin değerlendirildiği ‘Yerel Yönetim Ödülleri’,  Cuma günü Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen törende sahiplerini buldu. Kentsel Gelişim, Sosyal Projeler ve İstihdam, Çevre, Sağlık, Sokak Hayvanları, Kültür-Sanat, Turizm, Bilim Tarih, Tarım, Demokratik Katılım ve Yönetim, Çocuk, Eğitim, Gençlik ve Spor başlıkları altında gerçekleştirilen yerel yönetim projelerinde başarılı olan Belediye Başkanları ödüllerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı. Ödül Törenine Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti meclisi üyeleri, milletvekilleri yüzü aşkın belediye başkanı katıldı. Daha önce Özel Kalem dergisi ve Kamu Görevlileri Çalışanları Derneği tarafından yaptığı çalışmalarla ödüllendirilen Belediye Başkanı Gençer, sosyal sorumluluk projeleriyle bir kez daha Türkiye’de örnek belediye başkanları arasında gösterildi.

“BÜYÜK BİR GURURLA AYVALIK VE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEKLER”

‘Bir çocuk gelişir, dünya değişir’ inancıyla ülke geleceğinin garantisi çocuklara açtıkları pencerenin bir kez daha ödüllendirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Rahmi Gençer,  ” Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından düzenlenen yarışmada, çocuk, eğitim, gençlik ve spor kategorisinde, genel başkanımız   Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldığım ödülün gurur ve mutluluğu ile Ayvalık’a döndüm. 4  yıl önce başlattığımız Zeytin Çekirdekleri büyük bir gururla Ayvalık’ı ve Türkiye’yi temsil ettiler, etmeye devam edecekler. Çocuklardan bazıları Paris gezisinden ilk bahsettiğimizde şaka yaptığımızı sandılar, bazıları  ise Paris’teyken  ‘Biz gerçekten Paris’te miyiz, bu rüya değil mi?’ diye sordular. Ayvalık denizini ilk defa gören çocuklar, Eyfel Kulesini gördü. Bunu kendi azimleriyle gerçekleştirdiler. Bundan büyük mutluluk olabilir mi?  Bu yıl Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret ettiler. İçerisinde eğitmenlerinin de bulunduğu önemli senfoni orkestralarını dinlediler. Ankara ve İstanbul’da önemli müzeleri ve kültür merkezlerini gezdiler. 1800 çocuğumuza bu hizmeti verirken bizimle birlikte olan paydaşlarımız; başta Zeytin Çekirdekleri Derneğimize, meclis üyelerime, belediye çalışma arkadaşlarıma ve gönüllü eğitmenlerimize şükranlarımı sunuyorum ” dedi.