BALIKESİR VALİSİ ERSİN YAZICI AYVALIK’TA ZİYARET VE İNCELEMEDE BULUNDU

Nilgün KAYA

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Altınova Mahallesi’nde yaşayan şehit ailelerini ziyaret etmek için geldiği Ayvalık’ta, Deniz Hudut Kapısı ve Cunda’da, otel olarak yapımı devam eden Despot’un Evi’nde incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, modern bir deniz hudut kapısı oluşturan Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e teşekkür ederken, Cunda’da tarihi Despot’un Evi’ni otel olarak yapan şirket sahibi ve ekibine, binanın aslına uygun yapılmasının öneminden söz etti. Altınova’da bulunan 650 yıllık tarihi Kadı Camini gezdikten sonra Şehit Ali Bandioğlu’nun Altınova Mahallesi’nde yaşayan ailesini ziyaret eden Vali Yazıcı, Altınova’dan sonra Ayvalık Deniz Hudut Kapısına geçti.  Vali Ersin Yazıcı’ya, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Gümrük Müdürü Mesut Koç eşlik etti.

Ayvalık Belediyesi tarafından yakın zamanda binasından teknik malzemelerin kadar modernize edilen binayı gezen Vali Yazıcı, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayvalık Belediyesi sorumluluğunda bulunan Liman İşletmesi ve Deniz Hudut Kapısı, çatısından aydınlatmasına, tuvaletlerinden teknik malzemelerine kadar yenilendiğini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, son teknoloji ile donatılan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’nda hizmetin hızlı ve rahat şekilde verilmesi için yolcu giriş çıkış alanlarının da yeni bölümlere ayrıldığını söyledi. 

“MİSAFİRLERİN İLK UĞRAK YERİ”

Hudut Kapısı hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’nın bölge ve yat turizmi için önemli olduğunu belirterek, Ayvalık’a deniz yolu ile gelen turistlerin hudut kapısı ile daha kolay giriş çıkış yapabildiklerini ifade etti.

“ÜLKENİN TURİZM VİTRİNİ”

Bu tür yerlerin ülkenin turizm vitrini olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, hudut kapısının denizden gelen turistin Türkiye’yi gördüğü ilk yer olduğunu kaydetti.

“CANLI VE HAREKETLİ BİR SEKTÖR”

Yenilenen deniz hudut kapısı ve tesislerinin uluslararası standartlarda yapıldığını ifade eden Vali Yazıcı, ”Modern yapısı ve güler yüzlü hizmet ile konuklarımızın bu tesisten memnun kalacağından hiç şüphem yok. Turizm sektörü çok canlı ve hareketli bir sektör ve ayrı bir dünyadır. Bunun avantajını kullanmak lazım” dedi.

“LÜTFEN ASLINA UYGUN YAPIN”

Vali Yazıcı, Deniz Hudut Kapısı’ndaki incelemenin ardından Cunda Adasına geçti.  Otel olarak işletilmek üzere restore edilen Cunda Adası’nın sembol yapılarından, 1862 yılında inşa edilen ve Despot’un Evi olarak bilinen Episkos Grigorios Agathonikeos’un Sarayına giden Vali Yazıcı, Kaymakam Görgülüarslan ve Belediye Başkanı Gençer, Bir madencilik firmasının sahibi de olan üç kardeşten İsmail Polat ve ekibinden bilgi aldı. 2015 yılında yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına kiralanan Despot’un Evi’nin, inşaat çalışmalarının yüzde 65’inin tamamlandığını ve 2019 yılı Ocak ayında açılmasının planlandığını öğrenen Vali Yazıcı, “Lütfen aslına uygun yapın” dedi. Vali Yazıcı, “Buranın tek özelliği güzelliği. O kadar harika ki böyle olunca güzel. Maliyeti artıyor tabii böyle şeyleri yaparken ama lütfen aslına uygun yapın. Butik hizmet sunacaksınız. Bunu sunarken bunun ayrıcalığını insanlara yaşatmak lazım. Binanın aslına uygun yaparsanız, burası kendi kendini satar. O yüzden mutlaka aslına uygun yapın” dedi.