GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINDA AYVALIK VE GENÇLİĞE HEDİYE

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı sahilde Atatürk Heykeli ile Altınova Mahallesi’ndeki Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (AYBEGEM) Teknoloji Sınıfı ve Basketbol sahasının açılışı yapılacak.

99. yılında Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Ayvalık’ta da tören ve etkinlikler düzenleniyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere hediyesi olan bayram gününde, Ayvalık’ta da vatandaşlara ve gençlere hediye olacak açılışlar yapılacak.

Ayvalık Belediyesi’nin Küçükköy Mahallesi’nde Sarımsaklı sahilde yaptırdığı Atatürk heykeli, yarın saat 12.00’de törenle açılacak. Bir diğer açılışsa Altınova Mahallesi’nde gerçekleştirilecek.  Ayvalık Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezine (AYBEGEM), 9 ay önce vefat eden Öğretmen Ayla Yazgan’ın anısına ailesi tarafından yaptırılan Teknoloji Sınıfı (Zeka Oyunlar Atölyesi) ve basketbol sahası açılacak.  10 yıl süreyle görev yaptığı Altınova Lisesi’nde gerek kendini öğrencilerine adaması gerekse okulunun başarısını arttıran çalışmalarıyla tanınan merhum Ayla Yazgan’ın çok sevdiği Altınova’ya hediyesi olacak atölye ve saha saat 14.00’te Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Yazgan ailesinin katılımı ile açılacak.

“DEĞERLİ AYLA YAZGAN’IN HATIRASI ALTINOVA’DA YAŞAYACAK”

Gençleri, ülkenin geleceği olarak gördüğünü ve sosyal kültürel faaliyetlerden spora, eğitimden istihdama her konuda gençlere destek olacak projelere ağırlık verdiğini belirten  Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Değerli Ayla Yazgan’ın manevi hatırasını kendisinin de çok sevdiği Altınova’mız da yaşatmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. AYBEGEM Eğitim Evi’ne, Teknoloji Sınıfı ve basketbol sahası kazandırdıkları için şahsım ve Ayvalık halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Tüm halkımızı açılışa bekliyoruz” dedi.