VATANDAŞLAR 100 BİN İMZA İÇİN SEÇİM MERKEZİNE GİTTİ

Nilgün KAYA

Türkiye genelinde 957 ilçedeki seçim kurullarında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verme işlemleri başladı. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Ayvalık’ta da vatandaşlar, adaylarının seçimlere girebilmesi için imza veriyor.

24 Haziran seçimlerinde, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler için imza verme işlemi başladı. Bu sabah saat 08:00’de başlayan işlemler 9 Mayıs akşamı saat 20:00’a kadar sürecek.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklamasına göre; 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Vecdet Öz.

“100 BİN İMZA BARAJI BİZE VIZ GELİR, YIKACAĞIMIZA EMİNİZ”

Ayvalık’ta sabah 08.00’de İlçe Seçim Kuruluna giderek imza veren Vatan Partisi İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak, “İlçe Seçim Kurulları akşam 20.00’ye kadar hatta sıra olursa bitene kadar çalışacak. Bizim adayımız Doğu Perinçek. Türkiye’nin lideri ve 100 in imzayı toplayacağımıza eminiz. Silivri duvarını yıktık, Ermeni meselesini çözdük. 100 bin barajı bize vız gelir.  Onu da yıkacağımıza eminiz. 10 dakikada 5 bin 700 imza toplandı Türkiye’de. Tüm Türkiye’yi göreve davet ediyoruz.  Vatandaşlarımızı 100 bin imzayı toplamaya ve demokrasi şenliğine davet ediyoruz” dedi.

“BİZ 100 BİN DEĞİL, MİLYONLARCA İMZA TOPLAMAYI PLANLADIK”

İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Amaç, “Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener için 100 bin imza kampanyası başlatıldı. İlçe teşkilatları olarak bütün ilçe seçim kurullarında görevli arkadaşlarımız imza kampanyası süresince vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Biz 100 bin değil milyonlarca imza toplamayı planladık ve gerçekten inanılmaz bir talep var Meral Akşener’e. İnşallah herkes için hayırlısı olur” dedi.