İÇ LİMANDAN 1 ÇÖP TAKSİ ÇÖP ÇIKTI

Nilgün KAYA

Turizm Haftasının tören ve etkinliklerle kutlandığı Ayvalık’ta, bu hafta kapsamında 20 dalgıçın katılımı ile iç limanda deniz dibi temizliği yapıldı. ‘İyilik yap, Denize Atma’ sloganı ile gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren temizlikte denizden, bir çöp taksiyi dolduracak kadar çöp çıkarıldı.

16-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Turizm İlçe Bürosu, Deniz Ticaret Odası ve Deniz Temiz Derneği işbirliğinde denizde temizlik yapıldı. Denizlerin önemi ve kirliliğin tehlikeli boyutlara ulaşmasının sadece deniz canlılarına değil insan yaşamına olan etkilerine dikkat çekmek ve kirletmemek için farkındalık yaratmak adına yapılan temizlik çalışmasına 20 dalgıç katıldı.

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’daki etkinliklere, Ayvalık Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Gökay Bacan,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İlçe Turizm Danışma Bürosu Birim Sorumlusu Ömer Şancı, TÜRÇEV Sorumlusu Doğan Karakaş, Balıkesir  Büyükşehir Belediyesi Ayvalık  İtfaiye Amirliği, Sahil Güvenliği Bot Komutanlığı ekipleri,  Sualtı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği üyeleri, Sualtı Fotoğrafçısı Erhan Esirtgener, TURMEPA Proje Koordinatörü Saygın Yörük, Dalış Eğitmeni Koray Gerçe ve Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

TURMEPA Eğitim Koordinatörü Saygın Yörük tarafından etkinlik öncesi dalış yapacak dalgıçlara Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisinde mini sunum yapıldı. Karada olduğu kadar deniz temizliğinin de hem tabiatın sağlığı hem de insanların sağlığına etkileri yadsınamayacak kadar büyük olduğunun altı çizildi. Gönüllü dalgıçlar tarafından yapılan temizlik çalışmalarında, çıkan atıkların denize ait olmadığını ve deniz ekosistemine zararları anlatıldı. Başkan Yardımcı Gökay Bacan, ” Daha temiz bir deniz, daha temiz bir çevre ve sürdürebilir bir turizm için hepimizin bu çalışmalara katılacağını inanarak Ayvalık’ın turizm yöreleri içerisinde seçkin yerini koruyacağını inanıyoruz. Bu temizliğin başta Ayvalık’a ve ülkemize örnek olmasını istiyoruz. Emeği geçen kurumlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve daha da önemlisi dalgıçlarımıza çok teşekkür ediyoruz’’dedi.