POLİS HAFTASI AYVALIK’TA TÖRENLE KUTLANDI

 Nilgün KAYA

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yıldönümü Ayvalık’ta törenle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun Ayvalık’taki 173. yıl dönümü kutlamasında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törene Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Erkal, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Jandarma Komutan vekili Ramazan Kara,  İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Polis Moral Eğitim Merkez Müdürü Mehmet Tok, İlçe Emniyet Müdürlüğü mensupları, Gaziler Derneği yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, meslek odası temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“TÜRK POLİS TEŞKİLATI 173 YILLIK SÜREÇTE ÖNEMLİ GELİŞMELER GÖSTERMİŞTİR”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, “Kurulduğu günden itibaren gelişerek ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamada, devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü faaliyetlerine karşı koymada önemli görevler üstlenen Türk Polis Teşkilatımız yaptığı görevlerle milletin gönlünde taht kurmanın haklı mutluluğu ve gururunu yaşamaktadır. Türk Polis Teşkilatı bu 173 yıllık süreçte sürekli gelişmeler göstererek önemli mesafeler kat etmiş, dünyada ve ülkemizde meydana gelene değişim ve gelişimleri takip ederek kendini sürekli yenilemiş, vatandaşın beklentilerine cevap veren çağdaş hizmet anlayışını ortaya koyma gayretinde olmuştur” dedi.

Polis teşkilatına seslenen Müdür Bakır, “Polisimiz, eğitimi ile meslek kültürü ve etiğiyle, 173 yıllık köklü mazisiyle her geçen gün daha ileriye gitmektedir. Vatanına, milletine bağlı polisiyle de daha ileri gitmeye devam edecektir. Polisimiz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı hukukun üstünlüğüne dayana bir anlayış içerisinde ve bunların teminatı olarak görev yapmaktadır. Hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeden her türü zor şartlarda bu ülkeye hizmet etmeye devam edecektir. Değerli meslektaşlarım her türlü zorluğa rağmen bu mesleği meslek aşkıyla yerine getiriyorsunuz. Polislik zor meslektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘polis bir asker kadar disiplinli bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli’ olmalıdır. Her şeyi bilmesi gerekir. Yasaları her türlü mevzuatı, bölgesindeki sokakları, trafikten anlamalı, maliyeden anlamalı, yeri geldiğinde devletin gücünü göstermeli yeri geldiğin de anne gibi şefkatli olmalıdır. Çelik gibi bir iradeye çelik gibi bir sinire sahip olmalıdır. Bu görev yapan tüm arkadaşlarımıza destek ve yardımcı olmalıdır. Çünkü yaptığı görev her şeyin temeli olan güvenliktir. Güvenlik olmazsa ne huzur olur, ne istikrar ne de ekonomi olur. Güvenliğin sağlıklı sağlanamadığı ortamda diğer işler sağlıklı yürümez. Bu güvenliği hep birlikte sağlıyoruz” dedi.

Törende, Müdür Fikret Bakır’ın Emniyet mensubu olan babası Fethi Bakır’ın yazdığı şiir okundu. Zeytin Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de törende Emniyet teşkilatını yalnız bırakmadı. Emniyet mensuplarına kırmızı karanfil veren ve törene polis yelekleri ile katılan öğrenciler, ‘Halkın huzuru polisin gururudur, Polis iç güvenliğimizin teminatıdır ve Türk Polisi Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusudur’ yazılı dövizler taşıdı. Rehabilitasyon merkezi öğrencileri, kortej geçişinde emniyet teşkilatı araçları ile kent merkezinde tur attı. Tören bitiminde Cumhuriyet Meydanı’nda pilav-ayran-lokma ile Merkez Karakolu’nda katılımcılara ikram yapıldı.