“AYVALIK’I HEPİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR EV OLARAK DÜŞÜNMEK LAZIM”

Nilgün KAYA

İlçede görev yapan basın mensuplarıyla Cunda Uygulama Oteli’ndeki kahvaltıda bir araya gelen Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, “Bu ilçeyi hepimiz için çok büyük bir ev olarak düşünmek lazım. Hepimizin rolleri var ve onlar en iyi şekilde bizler tarafından yapılmayı bekleyen görevler” dedi.

Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan kahvaltının ardından basın mensuplarıyla, Ayvalık’ın sorunları, ilçenin geleceğini planlamak adına öngörüler konusunda görüş alış verişinde bulunan Kaymakam Görgülüaslan, “İlçenin tüm akslarıyla, bu ilçede yaşayan herkesle bu ilçenin kanaat önderi olduğuna inandığım her kesimiyle ki sivil toplum kuruluşları ve basın bunların arasında önemli yer tutar. Onlarla bir araya gelip sorunların çözümüne yönelik görüşmek ve sorunları çözmek prensibimdir. Bu ufkumuzu genişletmek adına önemlidir” dedi. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç’ın da katıldığı toplantıda Kaymakam Görgülüaslan,  basın mensuplarına ilçedeki sorunları sordu. Toplantıda; uyuşturucu, işsizlik,  Denizcilik ve Turizm Lisesi öğrencilerinin okula ulaşım sorunu, kentin rant alanına dönüşmesi, Altınova ve Sarımsaklı mahallelerinde toplu taşımada yaşanan sorunlar gündeme geldi.

“İLÇENİN TÜM AKSLARI BİR ARAYA GELEMİYORSA BAŞARILI OLMAZSINIZ”

Uyuşturucu konusunun sadece Ayvalık’la sınırlı olmadığını ifade eden Kaymakam Görgülüaslan, “Tedbir alınmazsa çok daha büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor.  Evlatlarımızı bu sorundan muhafaza edeceksek anne babalarla birlikte çalışmalıyız. İlgili birimlerimiz süreç için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bütün kuruluşlarımızın öncelikli çalışması budur. İşin mahremiyeti çerçevesinde çalışmalar devam ediyor.  Vatandaşlarımız da kayıtsızlık göstermeyip gördüklerini ilgili birimlere bildirmeli” dedi.  Lise öğrencilerinin ulaşımda yaşadığı sorunların takip ettikleri konular arasında olduğunu söyleyen Kaymakam Görgülüaslan, “Her işi ben halledemem. Öyle bir özelliğim yok. Bunu söylerken ümitsizlik aşılıyorsam kusura bakmayın. Eğer bir yerde birliktelik yoksa önceliklerinizi iyi planlamamışsanız, ilçenin tüm aksları bir araya gelemiyorsa başarılı olmazsınız. Gelişmiş yerlere bakın bir tutkunluk vardır. Asgari müşterekte buluşulmuş, herkes o amacın etrafında birleşmiş ve o yolda birlikte yürümüştür. Bu şekilde mücadele çerçevesi oluşturulamazsa kaymakam gelse bir şey yapamaz. Ben takipçisi olurum. Kapım herkese açık. Bir şekilde bana ulaşabilirsiniz ama önce kendimizin önce takip etmesi önemli. Çocuğun ne yediğini müdüründen önce anne baba olarak bizim takip ediyor olması lazım. Bunu takip ederken hak arayışınızda önünüzü tıkıyorlarsa biz bunu açarız. Ben sizin hak arayışınızda sonuna kadar yardımcı olurum.  Bu ilçeyi hepimiz için çok büyük bir ev olarak düşünmek lazım. Hepimizin rolleri var ve onlar en iyi şekilde bizler tarafından yapılmayı bekleyen görevler. Bunu yapmalıyız ki Ayvalık denen o çok büyük markaya hizmet eder olması lazım” dedi.

“AYVALIK, DAHA İYİ OLABİLİRDİ”

Ayvalık’ın çözüm bekleyen çok sorunu olduğu, kentin mimarisini doğasını ve tarihini kaybederek örselendiği, bu noktada neler yapılması gerektiği sorusuna Kaymakam Görgülüaslan, “ Beraber yaşayan, bu ilçenin havasını beraber soluyan insanlar olarak bu ilçede ne yapılacaksa beraber yapmamız gerektiğinin altını çiziyorum.  Bu ilçe daha iyi olabilirdi. Potansiyeli olup ta istediği düzeyde olmadığını düşünenlerdenim. Bu ilçe tarım kenti. Bu ilçe turizm kenti ama ikisinde de bence makulün, olması gerekenin altında. Bu ilçe bence önceliklerini i iyi koymalı. Biz ne yapmalıyız, bir iş takviminizin olması lazım. Biz de bunu yapmaya gayret edeceğiz ama bütün bunları inşa ederken temelin sağlam olması lazım. O temel de birliktelik ve samimiyet. Bu ilçe ile ilgili bir uğraşı sergileniyorsa, Herkes, ‘Evet Ayvalık içinse bir arada olmalıyız’ demeli. Bunun üstüne de alt yapı üst yapı eksikliklerimizi sınıflandırabiliriz. Alt yapısından mimarisine kadar. Burada yapılacak çevreye dönül te çok işler var ama önce bu temeli inşa edip üstüne bir şeyler koymalı” dedi.