AYVALIK’IN 2 YILLIK UYUŞTURUCU RAPORU BELLİ OLDU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta son 2 yıl içinde 180 şahsa uyuşturucu madde kullanmak ve 277 şahsa ise uyuşturucu ticaretinden işlem yapıldığı, 37 kişinin ise tutuklandığı öğrenildi.

Son 2 yılda ilçede 9 kilo 726 gram esrar maddesi, 8 kilo 232 gram bonzai maddesi, 3228 adet uyuşturucu nitelikli hap, 250 gram kokain maddesinin ele geçirildiği öğrenildi. Ayvalık Kom Grup Amirliğince uyuşturucu satışı yapan ve kullanan şahıslarla mücadele edildiği, 180 şahsa uyuşturucu madde kullanmak ve 277 şahsa uyuşturucu ticaretinden işlem yapıldığı, 37 kişinin ise tutuklandığı açıklandı.  Ayvalık’taki uyuşturucu sorunu Kaymakam Gökhan Görgülüaslan başkanlığında düzenlenen muhtarlar toplantısında gündeme geldi ve uyuşturucu yaşının hayli erken yaşlara kadar düştüğü, ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiği belirtildi. İlçe Jandarma Komutanlığı da uyuşturucu ile kararlılıkla mücadele edildiğini ve 2017 yılı içinde 10 olayın aydınlatıldığını ve olaya karıştıkları tespit edilen 12 şahıs hakkında adli işlem gerçekleştirildiğini açıkladı. Toplantıda dikkat çekilen bir başka nokta bazı mağdurların kullandığı maddenin uyuşturucu ya da uyarıcı madde olduğunu bilmeden enerji hapı ya da benzeri isimlerle kandırılarak kullanıma sürüklendiği yönünde oldu.

Yapılacak planlama kapsamında; özellikle liselerde uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları, türleri ve şekilleri ile ilgili olarak seminerler verilmesinin farkındalık yaratma açısından önemli olduğu değerlendirildi. Uyuşturucu konularında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığınca denetimlerin arttırılmasına karar verildi.