BELEDİYE ÖNÜNDE KENDİNİ YAKTI

Nilgün KAYA

Mecliste kendini yakan işçinin ardından benzer bir olay Balıkesir’de yaşandı. Bir vatandaş, defalarca iş başvurusunda bulunduğu belediyeden olumsuz yanıt aldığı gerekçesiyle kendini yaktı.

Alınan bilgiye göre; Mustafa B. adlı vatandaş, 29 Ocak Pazartesi günü saat 11.30’ da aynı binada hizmet veren Altıeylül ve Karesi belediyelerine giderek iş talebinde bulundu. Her iki belediyeden de taşerona kadro verilmesi nedeniyle Nisan 2018´e kadar işçi alımlarının durdurulduğu cevabını aldığı iddia edilen Mustafa B. üzerine benzin döküp kendini yakarak intihara teşebbüs etti. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’ne kaldırılan vatandaşın hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ikinci dereceden yüzde 15 yanığı olan ve hepsi baş bölgesinde yer alan işçinin hayati tehlikesinin sürdüğünü söylerken, CHP Balıkesir İl Örgütü, cezaevinden çıkan Mustafa B.´ün iş talebine olumsuz yanıt verildiği iddiasıyla bugün, Karesi ve Altıeylül belediyeleri önünde kendini ateşe verdiği yerde basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı,  “Ülkemizin yüzde 11.1 büyüdüğünü iddia edenler bugün yaşanılan bu insanlık ayıbının bir numaralı aktörleridir. Ülkemizin geldiği nokta ortada. Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde iktidar sahipleri halkından uzak, sorunlarından habersiz bir şekilde ülkeyi  yönetmeye çalışıyorlar. Çok sıkıntılı bir dönem yaşanıyor. Bunun sebebi var, o da AKP iktidarıdır” dedi.

“BALIKESİR’DE YANAN BİR İŞÇİNİN VÜCUDU DEĞİL, BİR MİLLETİN RUHUDUR”

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın da, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, işsizliğin bu ülkenin en büyük sorunu olduğunu söyledi. Akın, “Şu an Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Mustafa B.’nin doktoru ile görüştüm, hayati tehlikesi bulunmuyor. Mustafa B.’nin en kısa sürede tedavisinin tamamlanarak sağlığına kavuşmasını diliyorum, durumunun takipçisiyim” dedi.

“VATANDAŞ ÜMİTSİZ OLDUĞU İÇİN KENDİNİ YAKIYOR”

Devamlı istikrardan bahseden AKP iktidarının sadece son 9 yılında vatandaşın 3 kattan fazla fakirleştiğini belirten CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, yaptığı yazılı açıklamada, “iktidarın vatandaşın psikolojisini bozduğunu, son dönemlerde işsizlik yüzünden bunalıma giren insanımızın kendini yakmayı göze almasının bu yaşanılan bunalımın sonucu olduğunu” ifade etti.

AKP’li Karesi Belediye Başkanı ise Yücel Yılmaz, olayın üzücü olduğunu belirterek, “Kayıtlara baktırıyorum. İş başvurusu var mı yok mu diye. Cinnet mi geçirdi, ailevi problemleri mi var, yoksa olay kurgu mu bilemiyorum. Denetimli serbestlikle bırakılmış, her gün imza atması gerekiyormuş. Bu kişilerin belediyede çalışması da mümkün değil. Olay belediyeye mal edilirse üzülürüz” şeklinde konuştu.