AYVALIK KENT KONSEYİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Nilgün KAYA

Ayvalık Kent Konseyi, 17 aylık faaliyetlerini, 20 Aralık Çarşamba günü Orhan Peker Sanat Galerisi’nde yaptığı toplantıda açıkladı. Konsey, kent vizyonunun gelişmesi, çevre sorunlarının çözümlenmesi ve dayanışma için çalışmalara devam edeceği mesajını verdi.

Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, konsey olarak hava kirliliğinden kanalizasyona kadar ilçedeki sorunlara yönelik çözüm girişimlerini saat 16.00’da başlayan toplantı ile Ayvalık’taki sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla paylaştı.

“HAVA KİRLİLİĞİNDEN KANALİZASYONA ÇEVRE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNULDU”

Arıtma tesisinin çalışmaması ve kanalizasyon sularının sahil boyunca denize aktığını 2017 yılının Eylül ayında ilgili bakanlıklara bildirildiğini kaydeden Karayelli, Nikita deresi sorunun halk sağlığını tehdit ettiğini, bu sorunun çözümünü ivedilikle ele alınması gerektiğini söyledi. Ayvalık’ın depremselliğinin ele alındığı panelde, Ayvalık’a depreme hazırlıklı olması mesajı verildiğini belirten Başkan Karayelli, Altınova’da halkın katkılarıyla yapılmış hastane binasının cezaevi olmaması için düzenledikleri imza kampanyasında 8 bin imza topladıklarını ifade etti. Çocuk hakları, sürdürülebilirlik gibi farklı konularda konferanslar düzenleyen konsey yürütmesi, kadın meclisi ve çocuk meclisinin köylerde ücretsiz kitap dağıttığı, hava kirliliği konusunda ölçüm yapılıp önlemlerin alınması için girişimde bulunulduğu açıklandı. Bünyesindeki üç çalışma grubunun raporları hakkında da bilgi veren Konsey Başkanı Karayelli, Spor çalışma grubu Ocak 20’sinden sonra Cunda’da ‘Umuda yürüyüş’ başlıklı bir yürüyüş yapılacağını ifade etti. Sağlık çalışma grubunun da köylerde diş taraması planladığını söyledi.