ORTAK ÇÖZÜMLER İÇİN SÖZ ALDI

Nilgün KAYA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis toplantısına katılan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, toplantı sonrası görüştüğü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na ilçe sorunlarını anlattı. Gençer yaptığı açıklamada, Başkan Kafağlu’ndan ortak çözümler için söz aldığını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kent sorunlarını detaylı bir şekilde dile getiren bir saatlik görüşme gerçekleştirdi. Ayvalık Belediye meclis üyeleri Ahmet Erkal ve Hüseyin Barış’ın da katıldığı görüşmede Başkan Gençer’in,  ilçenin en önemli sorunları olan; kanalizasyon, yol yapım hizmeti ve ulaşım Altınova açılması planlanan Kadın Açık Cezaevi, Zeytinlik alanları, Tabiat Parkı, maden arama tehlikesinin yanı sıra  doğalgaz beklentisi, Altınova’da kurulacak olan Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, gibi birçok konuyu gündeme getirdi.

‘’ KANALİZASYON HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR’’

Kent genelinde halk sağlılığını tehdit edecek duruma gelen kanalizasyon atıkları konusunda Başkan Gençer, acil çözüm istediklerinin altını çizdi ve bu konuda her türlü desteği verebileceklerini söyledi.  Ayvalık merkez arıtma tesisinin çalıştırılmadığını, atıkların denize derin deşarj ile verildiğini anlattı. İlçe merkezinde altı noktadan kanalizasyon taştığını belirten başkan Gençer, bir an önce arıtmanın faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi. Gençer, Sarımsaklı kanalizasyon bacalarından yoğun koku yayıldığını, yaz mevsiminde olumsuzluklara neden olan bu sorunun yaz gelmeden engellenmesi gerektiğinin altını çizdi. Kanalizasyon sorunu konusunda Zekai Kafaoğlu’nu yeni göreve atanan BASKİ Genel Müdürü Talat Özen ile beraber Ayvalık’a davet eden Gençer, sorunları yerinde görmelerini de istedi.

Ayvalık’ın hava kalitesi ve halk sağlığı açısından doğalgaza çok ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Gençer, bu konuda Ayvalık halkının talebinin yerine getirilmesini istedi.

Başkan Kafaoğlu, Ayvalık Belediye meclisinin doğal gazın Ayvalık’a kazandırılması konusunda aldığı kararı desteklediklerini bu hizmeti el birliği ile yakın zamanda Ayvalıklılara sunacaklarını söyledi

“ATATÜRK BULVARI AYVALIK’A YAKIŞMIYOR”

Atatürk Bulvarındaki yolun Ayvalık’a yakışmadığını kaydeden Rahmi Gençer, Edremit girişinden İzmir çıkışı, Altınova Kazan Sitesi, Sarımsaklı İzmir girişinden Sarımsaklı otogarına kadar bütün ana arterin yenilenmesi gerektiğini ve buradaki yol yapım çalışmalarına geçtiğimiz Eylül ayında başlanacağı sözü verilmişken bu hizmetin başka ilçelere kaydırıldığını şaşkınlıkla öğrendiklerini ve  bu konuda acilen çözüm beklediklerini aktardı.

“ULAŞIM KONUSUNDA AYVALIK HALKI MAĞDUR”

Ulaşım konusunda Ayvalık halkının çok mağdur olduğunu ifade eden Gençer,  özellikle yaz mevsiminde ciddi sıkıntılar yaşandığını, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım haklarının  sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.  Altınova – Sarımsaklı arasındaki kısa mesafenin başta olmak üzere kentin birçok noktasında ulaşımın güç olduğunu söyledi.

“AYVALIK’A ÜÇ BUÇUK YILDA BİR TANE DURAK YAPILMADI”

Atatürk Bulvarı boyunca konuşlandırılmış otoparkın kent trafiği için büyük problem olduğunun altını çizen belediye başkanı, bu konuda çözüm önerilerini aktararak BALPARK’ın kaldırılmasını istedi. Ayvalık’ta üç buçuk yıldır hiçbir otobüs durağının yenilenmediğini söyleyen belediye başkanı, Ayvalık halkının zor durumda bırakıldığını ifade etti.

‘’ALTINOVA SAHİLDE MADEN ÇIKARILMASINA KARŞIYIZ’’

Ayvalık’ın en değerli yerlerinden biri olan Altınova’da, denizde demir madeni çıkarılması konusunda girişimlerin olduğunu söyleyen belediye başkanı, bu konuda görüşlerinin kesinlikle olumsuz olduğunu, bu girişimi beraber hareket ederek engelleyebileceklerini söyledi. Başkan Kafaoğlu’nun ise bu konuda destek olacağı sözü verdiği öğrenildi.

‘’ALTINOVA’DA YAPILMAK İSTENEN CEZAEVİ PROJESİ, ÇOK YANLIŞ BİR KARAR’’

Türkiye’nin tarım ve turizmin birleştiği nadir güzelliklerinden Altınova’da cezaevi kurulma kararının çok yanlış bir uygulama olduğunu söyleyen belediye başkanı ’’Bu bina bölge halkından hastane yapılması için toplanan paralarla inşa edildi. Ancak bu bina 19 yıl atıl kaldı. Halkımız burasının üniversite yapılarak bölge halkının hizmetine tekrar sunulmasını istiyor” diyerek Balıkesir Büyükşehir meclisinin de bu kararı onayladığını bu konu hakkında Kafaoğlu’ndan kararlı duruşlarının sürdürülmesini talep etti.

“SARIMSAKLI PLAJLARINDA DÜZEN VE ADALET GEREK”

Sarımsaklı Plajlarının yazın daha düzenli ve daha adil olmasını gerektiğini ifade eden belediye başkanı, Ayvalık’ın en özel simgelerinden tarihi çeşmelerine son üç buçuk yıllık süreçte kör tıpa ya da saat takılması için girişimler olduğunu ve konuda halkta ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, bu çeşmelerin kent kültürü için çok önemli olduğunu vurguladı ve tekrar kullanıma açılmasını istedi.

“ALTINOVA GIDA OSB’Yİ KURUYORUZ”

Ayvalık Belediyesi’nin projesini hazırlayıp ve ilgili bakanlığa onaylattığı Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde çok yakın tarihte mütevelli heyetini kurup, projeyi hayata geçireceklerini anlatan Başkan Gençer, ‘’Altınova’mız sizinde bildiğiniz gibi bugüne kadar tarımla var oldu. Ancak bugün tarım potansiyeline turizm potansiyelini ekledi.  Bütün çiftçimiz üretimin her aşamasını kendisinin yapacağı bir sistemi hayata geçireceklerini böylece tüm gelirin bölge halkında kalmasını istediklerini aktardı.  Bu adımın bölgede işsizlik ve göç sorununun çözümü için en büyük adım olduğunu, üreticilerin kümeleşerek büyük üreticilerle aynı desteği alacağını ve rekabet edeceklerini düşünüyoruz. Müteşebbis olarak 30 firma başvurusunu yaptı ve bunlar burada fabrika kuracak. Toplam 45 fabrikamız olacak.  İlk etapta 700 kişiye iş olanağı sağlanacağız ve bu sanayi, gıda üzerine olacak. Çiftçiye büyük kazanç sağlayacak’’ dedi.  Kafaoğlu, OSB kuruluşunda alt yapı konusunda her türlü desteği vereceklerini ifade ederken,  üzerine düşen vazifeyi yerine getireceklerini söyledi.

“DOĞAL ZENGİNLİKLERİMİZİ BİRLİKTE KORUYAMAYA DEVAM EDELİM”

Tabiat Parkları, zeytinlik ve orman alanlarının korunması konusunda kararlı duruşlarını sürdüreceklerini belirten Gençer, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden de bu konudaki desteklerinin aynı şekilde devam etmesini istedi. Ziyaretin çok olumlu geçtiğini ve nasıl daha iyi hizmet verebileceklerini konuştuklarını söyleyen Gençer, Başkan Kafaoğlu’nun Ayvalık sorunlarına yapıcı gözle baktığını ve önümüzdeki yakın süreçte Ayvalık’a iade-i ziyarette bulunarak, sorunları yerinde görmek istediğini söylediğini belirtti.