KÖPEK HALLERİ TUVALLERDE

Nilgün KAYA

Ayvalık On Beş Eylül Orta Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ressam Mustafa Sevinç’in ‘Köpek Halleri’ adlı resim sergisi Cunda Little BuddhArt Galeri’de açıldı.

Mustafa Sevinç, Ayvalık’ta açtığı ilk kişisel sergisinde, geçtiğimiz yıl kaybettiği köpeği Taysın ile geçirdiği 8 yılın izdüşümü niteliğindeki resimlerine yer verdi. İstanbul ve Ayvalık’ta çok sayıda karma sergiye katılan Sevinç, ilk kişisel sergisini çok sevdiği ve özlediği köpeği Taysına adamış oldu.

KÖPEKLERİN SÜRPRİZLİ HALLERİ

Köpek Halleri adını verdiği çalışmanın sayısı 80’e yaklaşan bir seriye dönüştüğünü belirten Mustafa Sevinç, “Çıkış noktası boxer cinsi köpeğim Taysındı. Uzun yıllar beraber olduğum köpeğimden yola çıkarak hayat buldu. Bizim onunla her gün yürüyüşlerimiz vardı. Bu yürüyüşler sırasında insanların hayvanlara bakış açısı beni ilgilendirmeye başladı. Yanımda bir hayvanla insanların bana olan bakışları öne çıktı. Bu serginin oluşumu figür olarak Taysındır ama Siyah Kalemle başlar Orhan Peker’le kendine gelir. Öyle bir süreç üzerine bu noktaya geldik. İnsanın şöyle bir tarafı var. Alanı sadece kendine ait olarak düşünür halbuki biz bir taraftan onların yaşam alanını işgal ediyoruz. Bu konuda insanların duyarlılık hissetmelerini istiyorum. Ben yürüme sevgisini köpeğimden kazandım. Başta ona olan saygım ve ihtiyacıydı yürüyüş. Şu an onsuz yürüyorum. Bu yürüyüşlerde onun hareketlerini olabildiğince gözlemledim ve fotoğrafladım. Serinin devamı gelecek” dedi. Öğretmen ve Ressam Sevinç’in beğeni toplayan, özgün, 4’üsiyah beyaz diğerleri 165×190 ebatlarında 9 adet, Siyah beyaz olan 25×30 ebatlarında 34 adet tablosunun yer aldığı sergi 22 Ekim tarihine kadar gezilebilir.