AYVALIK’TA 15 TEMMUZ ANMA TÖRENLERİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve Futbol turnuvası ile başlayan ‘Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’ kapsamında Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü ile demokrasi nöbeti gerçekleştirildi. Program 15 Temmuz gecesi 00.13’te Saatli Camiden sala verilmesi ile sona erdi.

10 Temmuz günü Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumunda saat 18.00’de Ayvalık Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvası ile  ‘Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’ başladı.

Program kapsamında 11 Temmuz günü Kaymakamlık Bahçesinde 15 Temmuz’u anlatan mozaik tabloların açılış töreninin ardından ilçe mezarlığına gidilerek şehit mezarları hemen sonrasında da şehit aileleri ziyaret edildi. 12 Temmuz günü Cunda Uygulama Oteli’nde 15 Temmuzla ilgili slayt gösterisi izlendi.13 Temmuz günü Kipa market bölgesinde oluşturulan Demokrasi ormanı için fidan dikildi.

14 Temmuz’da Şehitler Caminde Kur’an-ı kerim ile hatim duası okundu. 15 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da Hüsnü Uğural Stadyumunda futbol turnuvası ödül töreni yapıldı. Törenin ardından saat 20.00’de Öğretmen Evi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erden Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, daire müdürleri, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve ilçe yönetiminin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İlçe protokolünün konuşmalarının ardından Demokrasi nöbeti tutuldu.