‘ZEYTİN MESAJLI’ İFTAR YEMEĞİ

Nilgün KAYA

Komili geleneksel iftar yemeklerinin 7.sinde, zeytin ve zeytinyağı sektörü ve resmi makamları bir araya getirdi.  Aralarında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da yer aldığı 400 konuğu ağırlayan Komili, ‘Zeytin ağacı kıymetlidir. Ona emek veren de değer veren de baş tacıdır’ cümlesiyle verdiği mesajı, Genel Müdür Ümit Ersoy’un Vali Yazıcı’ya zeytin fidanı hediye ederken söylediği, ‘Böylece devlet zeytine sahip oluyor’ cümlesiyle tamamladı.

Bu yıl düzenlenen iftar yemeğine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir,  Balıkesir Sanayiciler Odası Başkanı İsmail Uğur, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Ayvalık kamu kurum müdürleri, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, İş Adamı Ahmet Sucu, Burhaniye Belediye Başkanı Nejdet Uysal, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, UZZK yönetim kurulu, ege zeytin-zeytin yağ ihracatçılar yönetim kurulu üyeleri, Çanakkale ve Balıkesir Ticaret Borsası yöneticileri, Tariş bölge fabrika temsilcileri, Ayvalık ziraat odası temsilcileri, Şehit aileleri ile Ayvalık, Çanakkale, Mut,  Mersin gibi kentlerden gelen  üreticiler, fabrikacılar, tüccarlar katıldı.

SEMAZENLİ VE İLAHİLİ İFTAR

Semazen ile başlayan iftar yemeği ilahilerin okunması ve dualarla devam etti. Masaları zeytin dalları ile süsleyen Komili Ana Gıda’nın, girişte ve sahne bölümünde her iki yanında zeytin fidanı arasında ‘Zeytin ağacı kıymetlidir. Ona emek veren de değer veren de baş tacıdır’ yazılı bir bölüm hazırladığı görüldü.

Zeytin ağacının yetiştiği , zeytin ve zeytin yağının üretildiği , Balıkesir, Bursa , Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla , Mersin, Adana ,Antakya, Osmaniye Gaziantep illerimiz den üretici , sanayiciler bir araya gelerek sektör, gelişmelerini  yeni gelecek mahsulün şu anki durumu  üzerinde konuşup  değerlendirmeler yapıldı. 2017- 2018 rekolte tahminleri sektöre hayırlı olması için dualar edildi. Zeytin üretimin arttırılması için katılımcılara Komili yaşam ağacı olarak Zeytin fidanı verildi. İftar yemeğinde Erman Erol, “Bu sektörün gelişmesinde her birinizin değerli katkısı ve özverisi var. Komili olarak, zeytin ve zeytinyağı sektörüne emek veren iş ortaklarımızı geleneksel iftar yemeğimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Mübarek Ramazan ayınızı kutluyor, ülkemiz, insanlarımız ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi. Komili Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy, yemek sonrası uğurlama sırasında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a da zeytin fidanı hediye etti. Fidanı verdikten sonra Ersoy, “Böylece devlet zeytine sahip oluyor” dedi.  

“ZEYTİNİ KORUYUN, ZARAR VERMEYİN DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ersoy, “Geleneksel Komili iftarı yılda bir kere de olsa sadece Ayvalıklılar sadece Ege’liler değil Türkiye’nin her yerinden gelen dostlarımızla bir araya geliyor, Ramazan’ın birliğini, kardeşliğini yaşıyoruz. Zeytin de buna dahil. Devletle zeytinciler birlikte oldu. Zeytini koruyun, zarar vermeyin demeye devam edeceğiz” dedi. Yemek bitiminde konuklara 450 adet zeytin fidanı dağıtıldı.