360 DERECELİK PARİS, VENEDİK VE İSTANBUL

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür Sanat Derneği’nin (AYKÜSAD) hazırladığı 9. Kültür Sanat Günleri kapsamında Fotoğraf sunumu ve söyleşisi yapan Tamer Hartevioğlu’nun Paris, Venedik ve İstanbul’da çektiği 360 derecelik panoramik fotoğraflar beğeni topladı.

Kültür Sanat Günlerinin 4. Gün etkinliği olarak 25 Mayıs günü Sanat Fabrikası’nda gerçekleştirilen etkinliği, aralarında AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay ve yönetim kurulunun da bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Etkinlik öncesi AYKÜSAD yönetimi tarafından Tamer Hartevioğlu’nun doğum günü kutlandı.

“İNSANLARA İÇİNDE OLDUKLARI HALDE ASLA GÖREMEYECEKLERİ BİR DÜNYA SUNMAYA ÇALIŞIYORUM”

Son yıllarda dünyada hızla yayılan panoramik fotoğrafçılığı Türkiye’deki öncüleri arasında yer alan ve çalışmaları yurt dışında da ilgi gören Tamer Hartevioğlu, sunumu sırasında, hangi noktadan çekildiği kestirilemeyen panoramik fotoğraflarını gerçekleştirirken kimi zaman 12 farklı görüntüyü birleştirdiğini, fotoğrafı her şeyden önce zihninde kurguladığı belirtti. Yıldız Teknik ve Mimar Sinan Üniversiteleri’nde Fotoğrafçılık eğitimi alan Hartevioğlu panoramik fotoğrafa yaklaşımını, “ Benim tekniğimle gerçekleştirilen panoramik fotoğrafçılık adeta beyin jimnastiği yapmak gibi, kimi zaman saatlerce aynı noktada durarak yalnızca tek bir kareyi düşünüyorum. İnsanlara içinde oldukları halde asla göremeyecekleri bir dünya sunmaya çalışıyorum” şeklinde özetledi.