AYVALIK İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ’NDE ‘55. KÜTÜPHANE HAFTASI’ İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER

Nilgün KAYA

Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve o hafta boyunca devam eden ‘Kütüphane Haftası’ bu yıl ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü’ teması ile 25 Mart – 31 Mart tarihleri arasında kutlanacak.

55.Kütüphane Haftası kapsamında, Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinde birçok etkinlik gerçekleştirilecek.  26 Mart Salı günü saat 14.00’te İlçe Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda açılış töreni düzenlenecek. Açılış konuşmaları ve emekli olan personellere emeklilik plaketi verilmesinin ardından en çok kitap okuyan okuyuculara ödül ile yıl içerisinde kütüphanede gerçekleşen kültürel ve eğitsel etkinliğe destek veren gönüllülere plaket verilecek.

Törenle başlayacak 55. Kütüphane Haftası kutlama programı şöyle;

27 Mart 2019 Çarşamba günü:

Okulların Kütüphane ziyareti kapsamında Okullara ‘Kütüphane Oryantasyonu’ ve ‘Ebru Sanatının Tanıtımı ve Uygulaması’ etkinlikleri

09.00-10.00 saatleri arasında Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin sınıflara ‘Okuma Alışkanlığının önemini, kütüphane kullanım kurallarını ve Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinin Hizmetleri’ konulu sunum

13.30-14.30 saatleri arasında belirlenen sınıflara Ebru Usta Öğreticisi Yıldırım Alp, Ebru Sanatı hakkında uygulamalı bilgi verecek.

12.30-13.00 saatleri arasında Ayvalık Cumhuriyet meydanında Kitap Okumanın önemine yönelik farkındalık yaratmak üzere ‘Okuma değiştirir’ temalı halkla ve öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek.

28 Mart 2019 Perşembe günü

09.00-12.00 saatleri arasında okulların Kütüphane ziyareti kapsamında Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin sınıflara ‘Okuma Alışkanlığının önemini, kütüphane kullanım kurallarını ve Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinin Hizmetlerini’ anlatacak ardından birlikte kitap okuma etkinliği yapılacak.

14.00-16.00 Hakkı Bey Yarımadası’nda ‘ağaç fidanı dikim’ etkinliği gerçekleştirilecek.

29 Mart 2019 Cuma günü

10.00-12.00 saatleri arasında okulların Kütüphane ziyareti kapsamında Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin sınıflara “Okuma Alışkanlığının önemini, kütüphane kullanım kurallarını ve Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinin Hizmetlerini” anlatacak ardından birlikte kitap okuma etkinliği yapılacaktır

 30 Mart 2019 Cumartesi günü

12.00-16.00 saatleri arasında Kütüphane Çocuk Salonu kullanıcılarına yönelik Masal Atölyesi etkinliği gerçekleştirilecek.

Ayrıca okulların yoğun ilgisinden dolayı; 2 Mart 2019 tarihinde başlatılan Kütüphane Oryantasyonu ve Kitap Okumanın Önemi konularında okullara yönelik yürütülen tanıtım çalışmalarına 5 Nisan 2019 tarihine kadar sabah ve öğleden sonra olmak devam edilecek.

Yurttaşları hafta dolayısıyla düzenlenecek programa davet eden Müdür Aygül Öncel Şahin, “Etkinliklerimize katılacak olan herkese teşekkür ediyor, Kütüphaneye ve Kitap Okumaya olan ilginin artarak devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

PAYLAŞMAK
Önceki İçerikTİYATRO
Sonraki İçerikSAYGI VE SEVGİYLE ANIYORUZ