“KASAİD, DAYANIŞMA VE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN BİR ARADA”

Nilgün KAYA

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği Ayvalık Şubesi temsilcileri, Ali Bey (Cunda) Adası’nda düzenlenen dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.  KASAİD Şube Başkanı Filiz Karayelli, Ayvalık’ta 9 yıl önce, kadınları güçlendirmek ve bilinçlendirmek için şubeyi kurduklarını belirtti.

KASAİD’li kadınlar,  Şube Başkanı Filiz Karayelli yönetiminde Cunda Teos Restoranda düzenlenen kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda, KASAİD Yönetim Kurulu üyeleri Aysel Güngör, Güher Eren, Gürsel Berk, Songül Afacan ve Fahriye Çamur ile dernek üyelerine Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Gülden Sarıbaş, Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Dilek Yenim, Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi ile TEMAD ve Yardım sevenler Derneği üyeleri eşlik etti.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Dayanışmak ve umutları yeşertmek adına bir araya geldiklerini belirten Şube Başkanı Filiz Karayelli, “Türkiye’de biz kadınlar, her gün en az bir kadının öldürüldüğünü, birçoklarının tacize ve tecavüze maruz kaldığını, kutsal denilen ailede şiddetin meşrulaştırıldığını, çocuk yaşta evliliklere, anneliğe zorlanmayı, ‘Önce annelik’ denerek iş gücünden dışlandığımızı, ev ve bakım emeğinin ise görünmez kılındığını, eğitim ve sağlığa erişebilmenin ayrıcalık haline getirildiğini, sözlerin, fikirlerin, eleştirilerin, isyanın bastırılmaya çalışıldığını, artan kutuplaşmada şiddetin ilk hedefinin kadınlar olduğunu yıllarca gördük, yaşadık bugün de yaşamaya devam ediyoruz. Artan şiddet, tecavüz ve cinayetler, sömürülen kadın iş gücü, temsilde yokuz, kararlarda yokuz, siyasette yokuz, yine de yılmayacağız, elimizdekilerle mücadeleye devam” dedi.  Başkan Karayelli, KASAİD’i 1953 yılında kuran Afet İnan ve Atatürk’e yapılan hakaretleri de bir kez daha kınadı. Kahvaltı hediye çekilişi ile tamamlandı.