TATLAR AYVALIK’TA YARIŞTI

Nilgün KAYA

‘Ayvalık Tatları sokakta’ sloganı ile 18-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 2. Ayvalık Tatları Festivali’nde Ege’nin iki yakasının tatları yarıştı.

Yörenin yemekleri, el işleri,  zeybek-sirtaki dostluğunun sunulduğu festival kapsamındaki Yemek Yarışması, Ayvalık’ın tarihi kahvelerinden biri olan Camlı kahvede hafta sonu gerçekleştirildi. Lesvos Adası Midilli kentinden Xrisa Miliou ve Stratis Pothas ile Ayvalık’tan Cenk Geçermiş’in yemek şovu ile renklenen yarışmaya Yalın Tüzmen ‘Domates bastı’, Esen Öncü ‘Kuzu etli enginar’, Xrisa Miliou ‘Terbiyeli yaprak sarma’, Melek Nur Kurtalan ‘Ayvalık lokumları tabağı’ Kader Alak ‘Zeytinyağlı dolma çeşitleri’, Okan Ovacık ‘Avakado soslu enginar’ ve Mine Demirci Elmacı ‘Kuzu etli enginar sarma’  yemekleri ile katıldı.

Cenk Geçermiş, Beyza Gürbüzer Orkut Okutur, Coşkun Tunçmen ve Koray Günyaşar’dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucu kuzu etli enginar yemeğiyle Eesn Öncü birinci, Ayvalık lokumları tabağı ile Melek Nur Kurtalan ikinci, Midilli’den gelip Ayvalık’ta terbiyeli yaprak sarma yapan Xrisa Miliou üçüncü seçildi.