MÜZİKLİ DANSLI, CUNDA- ÇAMLIK YOLCU MOTORU SEFERİ

Nilgün KAYA
Ayvalık’ta uzun yıllar önce uygulanan Alibey Adası (Cunda) ile Çamlık koyu arasındaki yolcu motoru seferleri Haziran ayında yeniden başlatılıyor. 19 Mayıs günü sembolik olarak sefer yapılırken, Ayvalık Belediye Bandosunun katılımı ile müzik ve dansla gerçekleşen yolculuk vatandaşları da motor sahiplerini de memnun etti.

Ayvalık ulaşımında yeni bir dönem başlıyor. Son yıllarda kent içi trafiğinde sorunlar yaşanan, yaz sezonunda İstanbul trafiğini aratmayan görüntülere sahne olan Ayvalık’ta, Ali Bey Adası (Cunda)- Çamlık arası deniz ulaşımı yeniden başlatılıyor.

BANDO ÇALDI, VATANDAŞLAR OYNADI
Alibey Adası- Çamlık Koyu arasındaki seferlerin Haziran ayı içinde başlatılacağı öğrenilirken, 19 Mayıs günü sembolik olarak iki güzergah arasında sefer düzenlendi. İç denizin ulaşımda kullanılması açısından önemli bir adım olan sefer, şef Ergün Tekincan yönetimindeki Ayvalık Belediye Bandosunun da katılımıyla müzik dolu geçti.

Bandonun çaldığı şarkılara dans ederek ve alkışlarla eşlik eden vatandaşlar, keyifli bir yolculuk yaparken, uzun yıllar önce yapılan seferlerin yeniden başlatılmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Ayvalık-Cunda Arası Deniz Yolu Taşımacıları Derneğinin başkanı Cengiz Ciğre de uygulama için Ayvalık Belediyesine teşekkür etti. Cunda’dan hareket eden Yolcu motoru sembolik seferini Paşa Limanı’nda tamamlandı. Belediye yolculuk sonra katılan vatandaşlara, Kır Kahvesi’nde çay ikram etti.

    
“GELİNKAYASI VE ARMUTÇUĞA DA SEFER KOYACAĞIZ”
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ” Hep istediğimiz bir projeydi bu. Trafiği rahatlatmak ve daha hızlı ulaşım için İç denizde seferdi. Çamlık’ta büyük bir iskele yaptık yeniledik. Sağlam bir iskele yaptık. Cunda-Çamlık arası seferler başlayacak. Bundan sonraki hedefimiz, Sarımsak’a da destek verebilmek için Gelinkaya’sına da sefer koymak. Önümüzdeki yaza yetiştirebiliriz herhalde. Armutçuğa’da düşünüyoruz. Bu beş iskele ile beraber inşallah Ayvalık’ın iç denizini trafiğe açmış olacağız. Daha hızlı ulaşım sağlanırken trafikte rahatlamış olacak. Ayvalık için bu teknelerin özelliği var. Yaklaşık 60-70 yıldır hizmet ediyorlar Nostaljik bir tarafı var, tekne sahiplerini de kutluyorum, bu güzel alışkanlığımızı hiç bırakmadılar”dedi.