ÖĞRENCİLER BAŞLATTI, VATANDAŞ KATKIDA BULUNUYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın semt pazarlarında Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu öğrencileri tarafından askıda sebze meyve uygulaması başlatıldı. Perşembe günü açılan semt pazarında projeyi uygulamaya koyan, Armutçuk Pazarında devam ettiren öğrenciler, aldıkları sebze ve meyveleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, vatandaşlar da projeye katkıda bulundu.

Askıda ekmek uygulamasını örnek alarak semt pazarlarında ‘Askıda sebze meyve’ uygulaması başlatan Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu öğrencileri, hazırlanan 2 sabit askılığı semt pazarlarına yerleştirdi.  Cep harçlıklarını biriktiren öğrenciler, aldıkları sebze ve meyveleri askıya asarak ihtiyaç sahibi vatandaşların almasını sağladı.

“GÜN GEÇTİKÇE AZALAN PAYLAŞMA DUYGUSUNUN ARTMASINI AMAÇLIYORUZ”

Pazar günü kurulan ilçenin en büyük semt pazarı olan Armutçuk Pazarına da öğrencileriyle birlikte askı yerleştiren Okul Müdürü Mustafa Kurtuluş, “Balıkesir Valiliğinin başlattığı Balıkesir’de eğitimin niteliğini arttırma projesinin bir basamağı olan Değerler Eğitimi kapsamında hayata geçirdik bu projeyi. Toplum olarak değerlerimizi gün geçtikçe yitiriyoruz.  Pazarlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yerlerden sebze ve meyve topladığına şahit olduk. İnsanlarda gün geçtikçe azalan paylaşma duygusunun artması için böyle bir sosyal sorumluluk projesi düzenledik. Toplumda ölmeye yüz tutan paylaşımı arttıracağına inanıyoruz. Askıda ekmekten esinlendik. Öğrencilerimize paylaşmanın önemini anlattık, kimsenin aç kalmaması için herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirttik. Öğrencilerimiz çok heyecanlandı ve kendi harçlıklarını biriktirerek alışveriş yapıp askılara astı. Projeye okulumuzun tüm öğrencileri katılıyor. İnşallah bu bir kıvılcım olur, ateşi büyüyerek devam eder, toplumumuzda aç insan kalmaz” dedi. Müdür Kurtuluş, projeyi tanıtana kadar okul öğrencilerinin dönüşümlü olarak pazarda görev alacaklarını ancak asıl desteği vatandaşlardan beklediklerini ifade etti.

“TÜRK HALKI OLARAK BUGÜNLERDE İHTİYACIMIZ OLAN BİRLİKTELİK BU”

Öğrencileri tebrik eden Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen, “Mehmet Akif Ersoy ortaokulunun hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ‘Askıda Sebze ve Meyve’ ‘sende bir meyve as’ etkinliği ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, Türk halkı olarak bu günlerde ihtiyacımız olan birliktelik ve yardımlaşmalara önem veriyoruz” dedi.  Pazar da askıda sebze meyve standını gören vatandaşlar öğrencileri takdir ederken bazıları aldıkları sebze ve meyveleri askıya asarak projeye destek verdi.  Vatandaşlar, “Yoksula destek olmak çok önemli bir olay. İhtiyaç sahipleri için güzel bir çalışma olmuş.  Esnafın sahip çıkması lazım. Bizler de elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz” dedi.