DESTEK İÇİN 1 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ YAPTILAR

Nilgün KAYA

Görevlerinden uzaklaştırılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevi 68.’inci gününe girerken, Gülmen ve Özakça’ya destek için Ayvalık’ta Eğitim-Sen ve BES üyesi üç kişi, 1 günlük açlık grevi yaptı.

Eğitim-Sen Ayvalık üyeleri Edibe Keleş ve Cengiz Çağlar ile Büro Emekçileri Sendikası (BES) temsilcisi Deniz Karademir, Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği binasında 13 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da açlık grevine başladı. Açlık grevi Pazar günü saat 16.00’ya kadar devam etti.

“İŞ, AŞ, ADALET VE YAŞAM HAKKINI SAVUNMAK İÇİN BİZ DE DESTEK VERİYORUZ”

Kilo kaybeden Gülmen ve Özakça için ailelerinin yaşadıkları endişeyi paylaştıklarını belirten Eğitim-Sen Ayvalık üyesi Edibe Keleş , “Toplumun değişik kesimleri kendi güçleri ölçüsünde Gülmen ve Özakça’ya destek veriyor. Bazıları dönüşümlü, bazıları 24 saat açlık grevi yapıyor. Onların özelinde KHK ‘larla görevinden atılmış olan tüm kamu çalışanları için, iş, aş, ekmek, adalet ve yaşam hakkını savunmak için bir de 1 günlük açlık grevi ile destek veriyoruz. Seslerine ses katıyoruz” dedi.

“YARIN, KHK İLE İŞTEN İHRAÇ EDİLMEYECEĞİMİZİ GARANTİLEYECEK BİRŞEY YOK”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile hiç tanışmadıklarını söyleyen Eğitim-Sen üyesi Cengiz Çağlar ise, “Onları hiç tanımıyoruz, hayatımızda görmedik ama işten ihraç edilmelerinden sonra yürüttükleri hak alma mücadelesini destekliyoruz. Binlerce ihraç edilen kişi var ve kimsenin artık iş güvencesi yok. Yarın birimizin KHK ile ihraç edilmeyeceğini garantileyecek bir şey yok. Gülmen ve Özakça, yetkililer seslerini duysun diye, hangi gerekçeyle işten atıldıklarını öğrenmek, muhatap bulmak için bedenlerini ölüme yatırdılar. Biz buna duyarsız kalamazdık. Onlara selam göndermek ve destek vermek için 1 günlük açlık grevi yaptık” dedi.