AYVALIK MARKALARI OLIVTECH ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE TEKNOLOJİLERİ FUARI’NDA

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın 8 firması, İzmir’ de düzenlenen Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarında yer aldı. Ayvalık Ticaret Odası ve Belediye işbirliğinde fuara katılan firmalar, yöreye özel tatlarını Ayvalık standına gelenlerle buluşturdu.

Türkiye’nin sektöründeki tek ihtisas fuarı olan Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, 26 Nisan Çarşamba günü Fuarizmir’de düzenlenen törenle açıldı. Ayvalık’ın tanınan firmaları Aktepe, Ayvalık Köklü, Sadettin Topçu Kardeşler Zeytincilik, Ramadan Çetin, Özgün, Cmrt, Kürşat, Monteida, fuara Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesinin ortak standında katılarak mevcut ürün gruplarını sundu.  Ayvalık Ticaret Odası standında kısa zeytinyağı tadım eğitimi yapıldı.

ÜRDÜN’DEN GELEN ÜRETİCİ AYVALIK ZEYTİNYAĞLARINI TATTI

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, ATO Yönetim kurulu üyesi İbrahim Sakallı, fuar açılışında firma temsilcilerini yalnız bırakmadı.  B Salonu girişinde bulunan Ayvalık standı, açılış sonrası ziyaretçi akınına uğradı. Ürdün’den fuara gelen ülkenin önemli zeytinyağı üreticilerinden olduğu belirtilen Haytham Khalil  Khoury , Kaymakam Nazlı, Başkan Gençer ve Başkan Kantarcı ile birlikte kendisine ikram edilen Ayvalık zeytinyağlarını tattı.

“GASTRONOMİ, ZEYTİNYAĞI VE TURİZM OLARAK BÖLGEMİZE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK”

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, “Zeytin ve zeytinyağında en iyiyi arayanlar bir kez daha İzmir’de bir araya geldi. 7. Si düzenlenen fuara çok heyecanla katıldık gayette iyi gidiyor. Uluslar arası fuara 8 firmamızla birlikte katıldık. Sabahtan birkaç tane uluslar arası görüşmeler yapıldı. Biz bu fuarda Ayvalık Coğrafi İşaretini tanıtmak diyemeyeceğim daha da ileri götürmek için buradayız. Türkiye’de ilk coğrafi işareti alan bölge biziz. Ayvalık coğrafi işaretli zeytinyağlarımızın kendine has bir özelliği var ve burada hem yerli hem de dış alımcılara zeytinyağlarımızı tanıtmak için katıldık. Hem gastronomi hem zeytinyağı hem de turizm olarak bölgemize ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.  Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından düzenlenen ‘UZK MarioSolinas Türkiye-Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’ nda dereceye girenlere de ödüllerin  ‘Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’ sırasında verileceğini belirten ATO Başkanı Kantarcı, yarışmaya Ayvalık’tan katılan Cmrt, Selme, Aktepe, Onursel firmalarının da ödüller döneceğine inandıklarını ifade etti.

“KÜÇÜK VE YEREL FİRMALARIMIZIN KALKINMASINI İSTİYORUZ”

Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “ Ayvalık’ın güzel, nadide yerel markaları burada tanıtım yapıyorlar. Gördüğüm kadarıyla Ayvalık standına çok büyük ilgi var. İnşallah hayırlı olur. Ben butik ürünlerimizi, coğrafi menşeli ürünlerimizi burada görmekten çok mutlu oldum. Küçük ve yerel firmalarımızın kalkınmasını istiyoruz. Bu gibi fuarlarla da bunların tanıtımını sağlayacağız” dedi.

“AYVALIK , ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞININ HERKESİN GÖZÜNDE AYRI BİR YERİ VAR”

Kaymakam Namık kemal Nazlı, “Her şeyden önce bu fuarda olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Özellikle fuarı gezdikten sonra Ayvalık standı ile karşılaştırdığımız da Ayvalık standının ayrı bir güzellik içinde olduğunu müşahede ettik. Ayvalık’ın, Ayvalık zeytin ve zeytinyağının herkesin gözünde ayrı bir yeri var. İnsanlar Ayvalık zeytini v zeytinyağını takdir ediyor. Fuara katılan üreticilerimiz kendilerini tanıtıp iş bağlantıları yapar diye umut ediyoruz. Yabancı ziyaretçiler de var. Umarım ihracat konusunda da güzel gelişmeler olur. Emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.