AYVALIK MARKALARI OLIVTECH ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE TEKNOLOJİLERİ FUARI’NA KATILIYOR

Nilgün KAYA

İzmir’ de düzenlenen Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarına Ayvalık’tan 8 firma katılacak. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, “Zeytin ve zeytinyağında en iyiyi arayanlar bir kez daha İzmir’de bir araya gelecek” dedi.

Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından düzenlenen ‘UZK MarioSolinas Türkiye-Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’ bu yıl ülkemizde yapılıyor. Alanındaki yarışmalar arasında dünyanın en prestijli kalite yarışması olarak nitelendirilen etkinlikte ödül kazananlar 26-29 Nisan’da açıklanacak. Dereceye girenlere ödüllerini, ‘Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’ sırasında UZK Zeytin Konseyi  İcra Direktörü Abdüllatif Gheidera verecek. Gheidera, ulusal yarışmanın yanı sıra Madrid’de yapılan ‘Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’nın sonuçlarını da İzmir’de açıklayacak.

“ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA EN İYİYİ ARAYANLAR BİR KEZ DAHA İZMİR’DE BİR ARAYA GELECEK”

Ayvalık’ın tanınan firmaları Aktepe, Ayvalık Köklü, Sadettin Topçu Kardeşler Zeytincilik, Ramadan Çetin, Özgün, Cmrt, Kürşat, Monteida’nın fuara katılacağını kaydeden  Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, “Bilindiği gibi, 1959 yılında Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Uluslararası Zeytin Konseyi hükümetler arası bir kuruluş. Bu özelliğiyle dünya zeytin üretimi, standardizasyonu ve pazarlamasında etkin şekilde söz sahibi. Bir başka deyişle, zeytin konusunda en geniş bilgi ve görüş alışverişinin yapıldığı bir oluşum. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’na gelince, fidandan dağıtıma, makineden inovasyon teknolojilerine zeytin ve zeytinyağı üretim zincirindeki tüm firmaların katılımcı olduğu, çok sayıda yerli ve yabancı alıcının bir araya geldiği önemli bir buluşma noktası. Bu özelliğiyle, zeytin ve zeytinyağı sektöründeki paydaşlar için gerçekten büyük fırsatlar sunuyor. Bu yıl Fuar çerçevesinde düzenlenecek olan ‘MarioSolinas, Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması’ ise dünyanın en saygın kalite yarışmaları arasında yer alıyor. Bu nedenle ülkemizde düzenleniyor olması hakikaten çok önemli. Değerli hocalarımızın oluşturacağı bir Komite önce uygun bulunan numuneleri belirleyecek ve ardından uluslararası jüri bunların arasından en iyileri seçecek. Fuara Ayvalık’tan sekiz farklı markanın katılıyor olmasını çok önemsiyoruz. Hepsi coğrafi işaret taşıyan, tüketici nezdinde kendini kanıtlamış markalar. Bu durum bizler için ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı. Çünkü bu sayede, Ayvalık’ımızın zeytinyağları dünyada daha geniş bir alanda tanınacak, kalitemizin bilinirliği artacak. Dolayısıyla yeni iş ağı fırsatları doğacak. Zeytin ve zeytinyağında en iyiyi arayanlar bir kez daha İzmir’de bir araya gelecek. Anadolu’nun altın sıvısı zeytinyağı ve barışın simgesi zeytin, uluslararası ekonomik bir değere dönüşme yolunda ileriye dönük bir adım daha atacak. Şimdiden herkese bol şans diliyorum” dedi.