HARABELERDEKİ YAŞANMIŞLIĞIN İZİNİ FOTOĞRAFLARLA SÜRDÜ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan Fotoğraf Sanatçısı Emine Berkan’ın, çekimlerini Midilli, Sakız ve Cunda adalarında yaptığı fotoğrafların yer aldığı sergi Cunda Little BuddhArt Sanat Galerisi’nde açıldı. Harabe evlerde ve mekânlarda çektiği fotoğraflarda yaşanmışlığın izini sürdüğünü belirten Berkan’ın fotoğraf sergisi 7 Mayıs tarihine kadar gezilebilir.

Büyük bölümü siyah beyaz fotoğraflardan oluşan sergisinin Ayvalık’taki 10. Sergisi olduğunu belirten Fotoğraf Sanatçısı Emine Berkan, üzerinde 7 yıl çalıştığı fotoğraflarını Ayvalık’ta yaşayanlarla buluşturdu.

“UNUTULMUŞ HER TÜRLÜ ŞEYİ ORTAYA ÇIKARMAK İSTEDİM”

Harabe yapıları fotoğrafladığını ve bu yapılardaki boşluklarda yaşanmışlığın izini sürdüğünü belirten Berkan, “ 7 senedir viran yerlere girip çıkıyorum amacım orada eski şeyleri görmüş, unutulmuş her türlü şeyi ortaya çıkarmak. Keşfedilmeyi bekleyen manzaralar, objeler olsun bazı sahneleri üzerinde çalışarak ortaya koymak. Kurgu vardır. Zaman geldi pirelendim bu yapılarda fotoğraf çalışması yaparken ama heyecan vericiydi ve fotoğraflarımda hayal ettiklerimi ortaya çıkardım. Viran yerlere girdiğimde orada bir yaşantı olduğunu ve bittiğini görüyorsunuz ve girmekle beraber o biten yaşantı tekrar geri geliyor. Ben kendimi, kendi çocukluğumu gördüm, kendi kültürümü gördüm” dedi. Berkan’ın 25 Fotoğrafının yer aldığı sergi, 7 Mayıs tarihine kadar gezilebilir.