“AYVALIK BİSİKLET KENTİ OLACAK”

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ta 4 yaşam alanını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında açmayı planlayan Ayvalık Belediyesi, bayramdan bir gün önce 1800 adet bisiklet dağıtarak çocukların ve yurttaşların bayramını kutladı. Bisiklet dağıtımı sırasında Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’ı bisiklet kenti yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Ayvalık’a bisiklet yolu yapıldığı için Sağlık Bakanlığından bisiklet talep eden Ayvalık Belediyesi, bakanlıktan gönderilen 1800 adet bisikleti, kullanıcılarına ulaştırdı. Ayvalık’taki lisanslı kulüp sporcularına, öğrencilere, Zeytin Çekirdekleri Orkestrasına, muhtarlara, muhtarların mahallede belirlediği spor yapmayı seven 5 ‘er yetişkin de dahil olmak üzere toplam 1800 adet bisiklet, 22 Nisan Cumartesi günü eski Kırlangıç Fabrikası bahçesinde düzenlenen törenle verildi.

Ayvalık’ı bisiklet şehri yapma hedefini açıklayan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Sağlık Bakanlığı bize 1800 bisiklet vermişti. Şimdi bizde bu bisikletleri gerçek sahipleri olan gençlerimize, çocuklarımıza ve her zaman genç kalmak isteyen yaşıtlarımıza ve yetişkinlere dağıtacağız bunları. Öncelikle Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum ama ben de Ayvalık’ın en az 25 yerine bisiklet parkı yapıyorum. Bisiklet alan kardeşlerimizden şunu istiyorum yalnız. Bisikletimizi kullanacağız. Ben de bineceğim bundan sonra bisiklete. Bisiklet demek temiz enerji demek, bisiklet demek sağlık demek, doğayı severlik demek. Bisiklet demek yaşam şekli demek. Bana söz vermenizi istiyorum, bisikleti kullanacağız değil mi ve Ayvalık’ta bütün sürücülere sesleniyorum. Bundan sonra yolda gördüğünüz her bisikletliye saygı duyacaksınız, yol hakkını bisikletliye vereceksiniz tamam mı arkadaşlar. Ayvalık’ı bisiklet şehri yapacağız. Gelenler şaşıracak. Bu sene 1800 adet dağıtıyoruz, seneye de bin adet daha dağıtacağız” dedi.

Belediye projesi olan Zeytin Çekirdekleri Orkestrasının konserini, Huriye Kara yönetimindeki Ayvalık Folklor Araştırma Derneği Halk Oyunları ekiplerimin gösterisi takip etti. Bisikletlerin dağıtımının ardından tören sona erdi.