AYKÜSAD’DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ SERGİSİ; ZEYTİNDE KADIN ELİ

Nilgün   KAYA

Ayvalık kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD), Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Zeytinde Kadın eli’ başlıklı resim ve fotoğraf sergisi açtı. AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, 3 yıldır kadınlar gününde sergi ve konser düzenlediklerini belirterek, “Kadınlar gününü önemsiyoruz” dedi.

Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 8 Mart Çarşamba günü saat 17.00’de açılan sergiye aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Kültür Eski Bakanlığı Müsteşarı Tekin Aybaş, ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, ADD şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli’nin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Ayvalık Kültür Sanat Derneği Resim ve Fotoğraf Atölyesine katılan Adnan Küçükoğlu, Ayla Aybaş, Ayşe Özkan, Gülçin Yasal, Nesrin Kökatan, Nesrin Seçer, Nurhayat Oskay, Ayşin Özen, Birsen Mahmutoğlu, Orhan Otan, Patrizie De Mas, Ceyda Sayıner, Rabia Metin, Ezgi Eker, Sebiha Çamlıdere, Faruk Yücebilgiç Selma Uçar, Figen Bilge Servet Taş, Hüseyin Yanık, Suat Şerifeken İdil Deniz, Şennur Akbaş Yanık, Mayda Erel, Mehmet Hartevioğlu ve Taner Kalkan’ın resim ve fotoğraflarının yer aldığı sergi beğeni topladı.

“ZEYTİN EMEK İSTER, ZEYTİN KADIN İSTER”

8 Mart günü açılan serginin anlamının büyük olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalıklılar zeytinle iç içe. Fotoğraf ve resimler görülenleri çok iyi aktarmış. Zeytin emek ister, zeytin kadın ister, zeytin sevgi ister” dedi. AYKÜSAD Kurucusu Uğur Bilge’nin eşi derneğin üyelerinden Figen Bilge’ye bir buket çiçek ile teşekkür edildi. Serginin 15 Mart tarihine kadar gezilebileceğini belirten AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, “Dünya Kadınlar Gününü önemsiyoruz. 3 kez etkinliklerle bu günün önemini anımsatmaya çalışıyoruz” dedi.